Een luxe woning voor elke knager!

Zijn jouw klanten op zoek naar een hoogwaardige, luxe knaagdierkooi voor hun kleine huisdier? Cavia’s, chincilla’s, ratten, muizen, hamsters en degoes vinden een mooi plekje in huis met de Nevo en Neo kooien van Zolux. Het Franse merk biedt twee nieuwe lijnen kooien voor elke kleine knager, klimmer of graver!

Bij Van der Meer zijn vanaf heden diverse kooien in de Nevo- en Neo-lijn te verkrijgen. Het verschil? Waar de Neo-kooien traliekooien zijn, zijn de Nevo-kooien, verkrijgbaar in de Royale, de Palace en de Prestige, bijna geheel voorzien van plexiglas. Uniek in hun soort!
Wat is het voordeel aan plexiglas? De meeste eigenaren en winkeliers die veel met kleine huisdieren werken, kennen de voordelen van bijvoorbeeld knaagdier-terraria. Dit zijn terraria speciaal gemaakt voor knaagdieren; de glazen omheining voorkomt tocht en zorgt ervoor dat alle bodembedekking binnenboord blijft, in het bijzonder handig voor gravers zoals gerbils en degoes. Ook zijn de dieren goed zichtbaar omdat er geen tralies het zicht belemmeren. Het nadeel van glazen terraria is echter dat ze vaak erg zwaar en kostbaar zijn, niet altijd even makkelijk in onderhoud en snel beschadigen. Daarom zijn de Zolux Nevo-kooien een uitkomst!

De Nevo-kooien bieden alle voordelen van knaagdierterraria, zonder de nadelen van glas. De kooien bestaan uit een kunststof onderbak met een kap van plexiglas in een frame. Transparant, maar veel minder breekbaar! Alle kooien zijn voorzien van een tralierdeur aan de bovenzijde en de hogere modellen, de Palace en de Royale, zijn eveneens voorzien van een traliedeurtje aan de zijkant, dat schoonmaken en het bereiken van het dier eenvoudiger maakt. Uitsparingen in de zijkanten zijn aangebracht voor het gemakkelijk bevestigen van een bijpassende drinkfles. Alle kooien komen bovendien met vier houten poten, die onder de kooi bevestigd kunnen worden. Dit voorkomt dat het dier op de tocht staat en zorgt voor een goed overzicht over de ruimte en een veilig gevoel.

Ook van binnen zijn de Zolux kooien rijk uitgerust. Alle kooien komen met diverse houten plateaus. Deze houten plateaus zijn onderling verbonden met eveneens houten trappetjes en het onderste plateau herbergt een houten huisje om gelijk als schuilplaats te dienen. De plateaus zijn bovendien met een speciale beveiliging in de kooi te bevestigen, voor optimale veiligheid. Deze opstelling zorgt voor veel leefruimte: alle Nevo-kooien zijn 78 centimeter breed en hebben elk verschillende hoogte. De Nevo Royale heeft bijvoorbeeld een hoogte van maar liefst 80 centimeter en drie houten plateaus! Ideaal voor klanten die hun ratten, muizen, hamsters, gerbils of degoes lekker de ruimte willen bieden. Voor dieren die minder graag de hoogte in gaan, zoals bijvoorbeeld cavia’s, is de Prestige zeer geschikt: deze kooi is uitgerust met één plateau en is slechts 36 centimeter hoog.

Of zijn jouw klanten in het bezit van dieren die graag klimmen? Ook dat kan met Zolux. De kooien in de Neo-lijn, waaronder bijvoorbeeld de Nigha, Silta en Muki vallen, bestaan eveneens uit een kunststof bak van 78 centimeter breed, maar zijn in dit geval voorzien van een bovenzijde van tralies. Net als de Nevo-kooien heeft de gehele Neo-lijn een grote deur aan de bovenkant en kleine deuren aan de voor- of zijkant van de kooi. Houten plateaus vind je ook bij deze kooien, en daarnaast zijn er per kooitype diverse leuke accessoires meegeleverd: afhankelijk van de kooi is dit bijvoorbeeld een hooiruif, huisje of loopwiel. Ook dit zijn dus zeer complete kooien, maar dan met meer mogelijkheid om te klimmen, ideaal voor hamsters en ratten die graag wat actiever zijn. Elk type kooi heeft een andere hoogte en het mooie: ook deze staan op poten, voor veel overzicht en om tocht zo veel mogelijk te voorkomen!

Nieuwsgierig geworden? Zoek op onze webshop naar kleindierkooien van Zolux of kom een kijkje nemen in de groothandel en maak kennis met deze hoogwaardige kleindierverblijven! En wist je dat er ook bijpassende onderkasten beschikbaar zijn voor de Neo en Nevo kooien! Ook deze zijn op onze webshop te vinden.