Wat iedereen moet weten over kauwen

Tandplak is een van de grootste boosdoeners van gebitsproblemen bij honden. Als dit laagje slijm, bacteriën en voedselresten te lang op de tanden blijft zitten, wordt het hard, verkalkt het en vormt het om tot tandsteen. Waar tandplak redelijk makkelijk te verwijderen is, kan tandsteen alleen onder narcose verwijderd worden. Als het blijft zitten, kan het ontstoken tandvlees, het verlies van tanden of ontstekingen aan vitale organen tot gevolg hebben. Het is dus belangrijk om het niet zo ver te laten komen!

Vanuit het natuurlijke instinct kauwt een hond om het gebit te verzorgen en om verveling tegen te gaan. Tijdens het kauwen wrijft het materiaal langs de tanden, waardoor het tandplak weggewreven wordt en de doorbloeding in het tandvlees ondersteund wordt. Daarnaast maakt de hond speeksel aan tijdens het kauwen. Hierdoor komt collageeneiwit vrij, wat op zijn beurt weer tandplak oplost.

Kauwen is dus erg belangrijk voor het welzijn van de hond.

Waar kan de hond het beste op kauwen?
Er is een ruim aanbod aan producten in ons assortiment die gericht zijn op de kauwbehoefte van de hond. Voor de bewuste hondenbezitters zijn er bijvoorbeeld de 100% natuurlijke Yakstaven of de duurzame kauwwortels van Koffiebomen.

Naast de kauwsnacks is er ook speelgoed ontwikkeld speciaal gericht op het kauwgedrag van honden. Flostouwen hebben een flossende werking. Door het touw wordt ook het tandplak op moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen de tanden, weggewreven. Nylon of rubber kauwspeelgoed gaat lang mee door het duurzame materiaal en kan afgestemd worden op de kauwbehoefte, grootte en leeftijd van de hond.

Een nieuw gezicht op de markt
Bovenstaande voorbeelden van kauwproducten zijn waarschijnlijk al bekend bij jouw klanten. Van der Meer biedt graag een afwisselend en vernieuwend assortiment aan. Zo houden we trends goed in de gaten, op zoek naar mooie en vernieuwende aanvullingen. Nieuw bij Van der Meer zijn de kauwstaven en -botten gemaakt van olijfhout. Dit nieuwe product is geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen en smaak- en kleurstoffen. De dicht- en hardheid van het hout maken dat het lang meegaat. Zelfs de krachtigste kauwer krijgt deze kauwstaaf niet zomaar klein. De fijne houtvezels dienen als het ware als een soort tandenborstel.

Het unieke aspect van olijfhout is dat het niet versplintert, in tegenstelling tot andere soorten hout. De natuurlijke structuur maakt dat het rafelt. Hierdoor kunnen er geen scherpe stukken hout loskomen die de hond zouden kunnen verwonden. Het is echter bij alle kauwproducten van belang dat er toezicht wordt gehouden tijdens het kluiven.

Naast al deze specificaties, heeft het olijfhout een aantrekkelijke en robuuste look. Momenteel hebben wij twee soorten olijfhout in het assortiment, een versie met schors en een afgewerkte versie in de vorm van een bot.

Happy pet, happy owner
Naast dat het kauwen de gebitsverzorging ondersteunt, wordt ook endorfine aangemaakt in de hersenen. Dit zorgt voor een rustig en tevreden gevoel bij de hond. Met de juiste kauwproducten heeft jouw klant een happy pet en een happy pet, is een happy owner. Dat is waar wij bij Van der Meer voor staan!