KRKA: een nieuw gezicht op het gebied van parasietbestrijding

Hoewel, ‘nieuw’ is misschien niet het juiste woord. KRKA bestaat namelijk al 65 jaar! Deze Sloveense onderneming produceert geneesmiddelen voor dieren, met, zoals KRKA zelf zegt, toegevoegde waarde.

Het bedrijf brengt producten op de markt waar veel vraag naar is, maar doet dit zonder letterlijk te kopiëren. Ze leveren grote inspanningen op het vlak van eigen onderzoek en ontwikkeling én maken wat bekend staat te werken nog beter. KRKA staat dan ook voor vertrouwen, innovatie, kwaliteit en betrokkenheid. Met meer dan 12000 werknemers in 70 landen is KRKA al 65 jaar een gevestigde waarde binnen de humane en diergeneeskundige farmaceutische markten van Europa.

KRKA is dus een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van farmaceutische middelen voor huisdieren. Bij Van der Meer bieden we sinds kort een assortiment bestrijdingsmiddelen van het Sloveense bedrijf aan, te weten Amflee, Ataxxa, Anthelmin en Milprazon. Wat doet wat?

Amflee is een spot-on solutie in een normale en een combo-variant. Amflee Spot On zijn vlooiendruppels op basis van fipronil, die honden beschermen tegen vlooien, teken en luizen. Amflee Spot On Combo bevat tevens s-Methopreen. Deze stoffen zijn ook te vinden in bijvoorbeeld Frontline. Amflee beschermt de hond gedurende vier weken tegen teken en gedurende acht weken tegen vlooien. Ook kan het worden toegediend bij een besmetting met bijtende luizen. Amflee Combo bestrijdt daarbij ook vlooienlarven in de omgeving van het dier. Je kunt Amflee en Amflee Combo vinden voor katten en honden van verschillende gewichten.

Ataxxa is eveneens een spot-on middel, maar dan enkel voor honden. Het middel werkt op basis van permethrine + Imidacloprid, ook bekend van bijvoorbeeld merken als Advantix, dat vlooien, vlooilarven en teken bestrijdt bij honden en een afwerende werking heeft tegen muggen en zandvliegen. Het middel werkt binnen één dag en de werking houdt vervolgens vier weken aan. LET OP: door de bestanddelen permethrine + Imidacloprid is Ataxxa niet geschikt voor katten, enkel voor honden.

Anthelmin Plus  zijn ontwormingstabletten voor de hond, op basis van praziquantel, pyrantel en febantel. Deze bestanddelen worden ook gebruikt door merken als Mansonil en Drontal. Deze tabletten zijn te gebruiken bij infecties met lintwormen en/of spoelwormen, maar ook bij nematoden en haakwormen. De tabletten hebben een prettige smaak, waardoor ze garant staan voor een goede opname.

Milprazon is eveneens een wormentablet voor de kat of de hond, te verkrijgen als normale tablet of kauwtablet. Deze tabletten bestrijden alle veel voorkomende wormen zoals spoelwormen, haakwormen, zweepwormen, lintwormen en ook de vossenlintworm, hartworm, longworm en oogworm bij de hond door middel van Milbemycine + praziquantel. De stoffen worden ook gebruikt in bijvoorbeeld Milbemax. De kauwtablet is voorzien van een lekkere leversmaak voor goede acceptatie.

Profiteer dus samen met jouw klanten van de jarenlange kennis en ervaring van KRKA om honden katten de beste bescherming tegen parasieten te bieden. Nu verkrijgbaar in de groothandel en in de webshop onder zoekterm ‘KRKA’!