Kwispelend de zomer door met koelproducten voor de hond

Is het warm buiten? Dan kunnen de honden van jouw klanten wel wat verkoeling gebruiken. Oververhitting is voor honden een reëel risico. Honden kunnen niet zweten om hun warmte kwijt te raken, zoals mensen, en verliezen enkel warmte via de voetzolen en door te hijgen. Beperkte manieren om af te koelen, waardoor het gevaar van oververhitting op warme dagen altijd op de loer ligt.
Om de hond te helpen af te koelen tijdens hitte, is het daarom essentieel om jouw klanten de juiste koelproducten te kunnen bieden. Koelproducten werken tweeledig: aan de ene kant geven zij koelte af zodat de hond zich prettiger voelt, en tegelijkertijd nemen veel koelproducten de lichaamswarmte van de hond op en voeren deze af. Zo wordt de hond geholpen de lichaamstemperatuur lager te houden en oververhitting voorkomen. 

 

De bekendste én populairste onder de koelproducten is misschien wel de koelmat. Koelmatten zijn kleedjes voor op de vloer die gedurende een bepaalde periode koelte afgeven. Zeer populair bij de viervoeters! Het koelen kan gebeuren op verschillende manieren. Vroeger waren koelmatten een heel gedoe: de mat moest eerst in koud water gedompeld worden of worden aangesloten op het stroomnet, maar gelukkig is dat nu niet meer geval. Veel koelmatten werken nu op basis van een gel die geactiveerd wordt bij fysiek contact met het lichaam van de hond.
Een mooi voorbeeld van dergelijke matten zijn de koelmatten van Croci. Deze matten werken op basis van gel en kunnen direct gebruikt worden zonder dat ze eerst natgemaakt of ingevroren hoeven te worden. De gel wordt geactiveerd door het lichaamsgewicht van de hond, waarna de lichaamswarmte van de hond opgenomen en afgevoerd wordt. Door de eigenschappen van de gel geeft de mat koelte af en voelt deze lekker fris aan. De mat koelt dus door zowel een koelere temperatuur af te geven als door de lichaamswarmte van de hond op te nemen en af te voeren. Voor de avonturiers onder jouw klanten is er overigens ook een complete set van de Croci koelmat met bijpassende flessenkoeler en drinkfles, zodat de hond altijd koel én gehydrateerd blijft onderweg.

Ook van Trixie is er een koelmat beschikbaar die direct gebruikt kan worden. Net als de mat van Croci, neemt de Trixie koelmat de warmte van de hond op en helpt zo de lichaamstemperatuur te reguleren. Na gebruik herstelt de mat zich simpelweg weer als het gewicht van de hond even verdwijnt, om daarna weer klaar te zijn voor volgend gebruik. Of heb je liever de soortgelijke koelmat van Imac? Ook die is nog bij Van der Meer op voorraad. Net als de Trixie mat, is deze mat na een uur niet gebruikt te zijn weer gewoon klaar voor de volgende ronde.

Voor honden die wat actiever zijn of mee gaan op wandelingen tijdens warm weer, zijn er ook koelartikelen die mee op pad kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de Koel Bandana van Trixie. Deze band is gemaakt van sterk absorberend PVA, dat de lichaamswarmte van de hond absorbeert en vervolgens door middel van verdamping afgeeft aan de lucht. Dit is een ideale manier om de thermoregulatie van de hond te ondersteunen en te zorgen dat het dier zijn lichaamswarmte makkelijker kwijtraakt tijdens wandelingen of andere activiteiten buiten of in warme ruimtes.

Andere bekende koelhalsbanden en bandana’s zijn de bekende van Aqua Coolkeeper. Deze verkoelende halsbanden werken door onderdompeling in koud water, gedurende maximaal 15 minuten. Deze banden zijn namelijk gevuld met koelkristallen die zich volzuigen en deze koelte vervolgens afgeven. Omdat de slagaders in de hals onder de koelband doorlopen, nemen deze de koelte mee en verkoelen zo gaandeweg het gehele lichaam. Misschien iets meer voorbereiding, maar de Aqua Coolkeeper banden behouden kun verkoelende werking vervolgens wel gedurende minimaal twee dagen lang!
Heeft de hond behoefte aan meer koeling dan alleen de halsband of bandana? Dan is er tot slot nog het Suitical Dry Cooling vest. Dit koelvest heeft een wat groter oppervlak en dient gevuld te worden met water (tot 500 ml). Het vest hoeft verder niet gekoeld te worden en wordt ook niet nat, maar kan vervolgens wel gedurende ongeveer drie dagen tot 15 graden onder de omgevingstemperatuur koelen!
Met dit uitgebreide koelassortiment help jij jouw klanten altijd voorbereid te zijn op warme dagen. Zo wordt de zomer een feest voor mens en dier, waar iedereen zonder zorgen van kan genieten!