Een gezonde, actieve kat met de Trixie Cat Activity kattenspellen

Je hebt vast wel eens gehoord van intelligentiespellen voor de hond. Wist je dat je bij Van der Meer ook spellen kunt kopen die jouw klanten kunnen spelen met hun kat? Want niet alleen honden, maar ook katten houden namelijk wel van een uitdaging! Spellen voor de kat scheppen een band tussen dier en baas. De baas zal, met name in het begin, tijd met de kat doorbrengen om deze te begeleiden bij het begrijpen van het spel en het verkrijgen van de beloning. Elk spel werkt namelijk op het te pakken krijgen van snacks of traktaties. Daarnaast gaat spellen doen verveling tegen en zorgt het voor een actieve kat, omdat de kat actief met iets bezig is om zo tot zijn beloning te komen. Vandaar de naam van deze spellen: Trixie Cat Activity!

Van der Meer biedt vanaf heden drie nieuwe spellen voor de kat, waarvan twee ook bijzonder geschikt zijn voor grotere katten. De meest uitgebreide is het Trixie Fun Board XXL. Dit grote bordspel is zeer veelzijdig, want het bevat vijf verschillende spelmodules. Dit houdt in dat er vijf verschillende speeltjes op het bord zijn bevestigd waar de kat zijn beloning uit moet zien te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een tunnel waar de traktatie in verstopt wordt, kommetjes en een doolhof van pinnen waartussen de kat naar zijn snack moet hengelen. Door de grotere speeltjes kun je dit bord her en der ook met grotere lekkernijen vullen én is het bijzonder geschikt voor grotere katten, zoals Maine Coons en Noorse Boskatten. Het spel is bovendien voorzien van rubberen voetjes om schuiven te voorkomen en komt met een handleiding met leuke tips voor het gebruiken van het Fun Board.

Naast het Fun Board kan jouw klant ook kiezen voor het Flip Board. Dit is een kleiner bordspel met twee kegels en kommetjes met schuif- en klapdeksels. De kat moet de kegels omduwen om bij de beloning te komen en de schuifjes waaronder de snacks verstopt zijn open zien te krijgen door ze op te klappen of te schuiven. Ook dit spel is slipvast door de rubberen ring, dus schuift niet de hele kamer door tijdens het spelen.
Tot slot is er de Snack Hive. Ook deze is zeer geschikt voor grote katten door het grote formaat: de doorsnede van dit spel is maar liefst 35 cm! Dit spel bestaat uit open vakjes van verschillende diepten in de vorm van een bijenkorf, waarin de kat moet hengelen naar zijn traktatie. Door de onregelmatige vorm en de gladde zijkanten is dit een ware uitdaging voor de behendigheid voor de kat, en hoe dieper de vakjes, hoe moeilijker dit spel wordt. Ook dit spel is voorzien van een anti-slip ring en net als de andere twee spellen kan in de vaatwasser gedaan worden voor een grondige reiniging.

Wist je bovendien dat je deze spellen niet alleen kunt gebruiken voor snacks, maar ook voor het verstrekken van het dagelijkse voer? Dit is een heel goed alternatief voor de voerbak, met name voor katten die zich snel vervelen, de neiging hebben tot overgewicht of hun eten naar binnen schrokken. Het zoeken naar en actief bezig zijn met het vinden van voer zorgt voor lichaamsbeweging en maakt dat de kat langzamer eet, wat de spijsvertering en het gewicht ten goede kan komen.

Deze maand bieden wij de Snack Hive en het Flip Board aan voor een extra aantrekkelijke prijs, dus kom snel langs en probeer het uit!