Stressvrij de jaarwisseling door met hond en kat!

2021 nadert met rasse schreden! Hoe komen jouw klanten en hun honden en katten stressvrij de jaarwisseling door? Want ondanks het feit dat alles dit jaar anders is, zullen we ongetwijfeld te maken krijgen met vuurwerk, drukte en misschien visite. Wij helpen jouw klanten en hun dieren met ons assortiment rustgevende producten aan een prettige oudjaarsavond voor mens en dier.

Ondanks het feit dat de meeste gezinnen dit jaar waarschijnlijk thuis blijven, kunnen visite en vuurwerk ook daar spannend zijn. Jouw klanten helpen hun dieren hierbij met de verdampers van Feliway, Adaptil en Beaphar. Feliway en Adaptil, respectievelijk voor de kat en de hond, zijn verdampers voor in het stopcontact die feromonen verspreiden die de kat of hond gerust stellen en een veilig gevoel geven. Dit vermindert stressgedrag en angst tijdens onrustige dagen. Er is nu van Feliway zelfs een nieuwe variant, de Feliway Optimum, met een nieuw, geavanceerd feromonencomplex voor een verhoogde geruststelling. Deze variant kan ook conflicten tussen katten voortkomend uit stress helpen verminderen, en dus ook ideaal voor klanten die onlangs een nieuwe kat hebben geadopteerd! Ook de Beaphar No Stress-verdamper zorgt voor een gerustgesteld en veilig gevoel, maar doet dit door middel van kruidenextracten zoals valeriaan en niet door middel van feromonen.

Voor wie op pad gaat met zijn huisdier kan er gekozen worden voor bijvoorbeeld de Beaphar No Stress-tabletten voor honden katten, eveneens op basis van kruidenextracten als melisse, rozemarijn en lindebloesem. Adaptil Express Anti-Stress is een tablet die de hond helpt te ontspannen door ingrediënten zoals L-theanine, L-tryptophan en vitamine B. Geheel natuurlijk zijn Sanal Relax-tabletten, met L-Tryptofaan wat op een natuurlijke wijze voor kalmering zorgt.

Ook zijn er druppels verkrijgbaar om het dier onderweg of op een andere locatie meer rust te geven, gemaakt van planten- en kruideneffecten die een rustgevend effect hebben. Voorbeelden zijn Puur Tranquil,  Puur Onrust of Dierendrogist Fytotherpatie Nervositas. En natuurlijk Bach Rescue, alcoholvrije druppels samengesteld uit vijf bloesems die ondersteunen spannende tijden en stress-situaties. Katten kunnen lekker op matatabi van Trixie of Puur kauwen, een natuurlijk product dat een kalmerend effect op de kat heeft, en voor de hond maak je oud en nieuw een feestje met Biofood Relax, heerlijke gistsnoepjes met een kruidenmix die de serontine-stofwisseling positief beïnvloed.
Voor dieren die echt een druppels of tabletten accepteren, kies je voor de Calm-halsband  van Adaptil  voor de hond of de No Stress-banden van Beaphar. Zij zorgen voor een rustig en veilig gevoel waar de hond ook gaat, de Calm door middel van feromonen, de No Stress door middel van lavendel- en valeriaanextracten. De No Stress-band is ook geschikt voor katten!

Vergeet tot slot niet jouw klanten te informeren over de handige spray’s, die ideaal zijn voor op reis en op visite. Feliway, Adaptil en de No Stess-spray zijn eenvoudig in een reismand of op een kussen te sprayen voor meer rust tijdens de autorit of op het bezoekadres, werkzaam door middel van feromonen of kruidenextracten. Of jouw klanten nu thuis blijven of toch op pad gaan, zo wordt de jaarwisseling een feest voor baas én dier waarbij iedereen zorgeloos uit kan kijken naar het nieuwe jaar!