Start op tijd voor een relaxte jaarwisseling

De jaarwisseling is voor veel dieren een stressvolle periode door de harde knallen en vreemde geuren. Gelukkig heeft Van der Meer een breed assortiment dat beestjes kan helpen rust te vinden. Zo kunnen jouw klanten met een gerust hart genieten van deze feestmaand, zonder zich zorgen te hoeven maken over hun pluizige vriendjes. Belangrijk hierbij is wel dat men op tijd begint met het aanbieden van de rustgevende producten. Het duurt bij de meesten een tijdje voor de werking optimaal is.

Rustgevende producten
Niet ieder dier heeft dezelfde voorkeuren en behoeften. Om goed aan te sluiten zijn er verschillende soorten rustgevende producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verdampers, tabletten, druppels, poeders, halsbanden, sprays en snacks. Zo is er voor elk dier een passende oplossing.

Verdampers

Verdampers verspreiden vanuit het stopcontact rustgevende stoffen door de ruimte. Feliway en Adaptil, respectievelijk voor de kat en de hond, verspreiden feromonen die het dier gerust stellen en een veilig gevoel geven. Feromonen zijn moleculen die boodschappen tussen dieren van dezelfde soort overbrengen. Verdampers op basis van feromonen stellen het dier in de eigen taal gerust.
De Beaphar No Stress-verdamper werkt op basis van kruidenextracten als valeriaan en lavendel in plaats van feromonen.
Een voordeel van de verdampers is dat ze werken voor meerdere dieren van dezelfde soort tegelijk, daar ze de werkende stoffen door de ruimte verspreiden. Plug de verdampers al een paar dagen van te voren in het stopcontact voor een optimaal effect.

Tabletten

Er zijn verschillende tabletten op de markt die rustgevend werken, voornamelijk bij tijdelijke stressperioden. De Beaphar No Stress-tabletten zijn geschikt voor honden katten en werken op basis van kruiden als melisse en rozemarijn. Deze tabletten hebben een korte werkingsduur van circa 2,5-4 uur.
De Adaptil Chew is een tablet voor honden met ingrediënten als L-theanine, L-tryptophan en vitamine B. Dit middel werkt gemiddeld 4 uur en heeft het grote voordeel dat het snel werkt. Het geven van de juiste dosering, 30 minuten voor de spannende gebeurtenis, is voldoende.
Geheel natuurlijk zijn Sanal Relax-tabletten voor honden en katten, met L-Tryptofaan. Bij zeer stressvolle situaties is het bij dit product aangeraden drie tot vier werkdagen voor de gebeurtenis te beginnen met toedienen. Zo kunnen de werkzame stoffen optimaal opgenomen worden.

Druppels

Slikt het dier niet makkelijk tabletten door? Dan zijn er druppels verkrijgbaar. Puur Calm (Onrust) werkt bij acute gebeurtenissen én biedt een onderhoudsdosering voor dieren die last hebben van langdurige stress. Dit product werkt het best als het rechtstreeks in de mond toegediend wordt met een plastic spuitje. Schoon mondslijmvlies neemt het namelijk het best het product op.
Een andere druppel is Dierendrogist Fytotherapie. Dit product werkt op krachtige planten- en kruidenextracten. Ook dit product dient toegediend te worden middels een spuitje in de schone mond.
De druppels van Bach Rescue mogen, naast direct druppelen in de mond, ook worden toegediend in het drinkwater van het dier. Dit product is 100% natuurlijk, vegan en zonder alcohol.

Poeder

Puur Tranquil is een poeder met rustgevend effect dat door het voedsel vermengd kan worden. Dit poeder bevat kruiden waardoor het voedsel een onbekende smaak kan krijgen voor het dier. Meng daarom een paar dagen van te voren al een kleinere hoeveelheid door het voer, om het dier aan de smaak te laten wennen.

Halsbanden

Voor dieren die echt geen druppels of tabletten accepteren, kies je voor de Adaptil Calm-halsband voor de hond of de Beaphar No Stress-banden voor hond of kat. Deze zorgen voor een rustig en veilig gevoel waar het dier ook gaat. Adaptil Calm werkt, net als de verdampers, door middel van feromonen, de Beaphar No Stress door middel van lavendel- en valeriaanextracten.

Spray

De handige sprays zijn ideaal voor op reis en op visite. Feliway en Beaphar No Stess-spray zijn eenvoudig in een reismand of op een kussen te sprayen voor meer rust tijdens de autorit of op het bezoekadres, werkzaam door middel van feromonen of kruidenextracten.

Speelgoed en snacks

Tot slot is er nog wat speelgoed en snacks met een rustgevende werking. Zo zijn er matatabi producten van Trixie of Puur. Dit natuurlijke product heeft een kalmerend effect op de kat. Voor de hond maak je oud en nieuw een feestje met Biofood Relax, heerlijke gistsnoepjes met een kruidenmix die de serotonine-stofwisseling positief beïnvloed.

Of jouw klanten nu thuis blijven of op pad gaan, met onze rustgevende producten wordt de jaarwisseling een feest voor baas én dier waarbij iedereen zorgeloos uit kan kijken naar het nieuwe jaar!