Spoedig herstel voor hond en kat met Trixie nazorgproducten

Voor iedereen met honden of katten is een bezoek aan de dierenarts op zijn tijd onvermijdelijk. Of het nu controles, kleine ingrepen of grote operaties zijn, geen dier ontkomt aan zo nu en dan een trip naar de praktijk. Denk alleen al aan castraties en sterilisaties: de meeste eigenaren laten hun dier ‘helpen’, niet alleen om een ‘oeps-nestje’ met puppy’s of kittens te voorkomen, maar ook om de kans op lichamelijke en medische problemen op latere leeftijd te verkleinen.
Het grootste probleem met dergelijke operaties, en andere verwondingen, is vaak de nazorg, en dan met name de hechtingen. Veel dieren hebben er moeite mee de vreemde materie in hun lichaam met rust te laten en beginnen met overmatig likken, bijten of het lostrekken van de hechtingen. Dit komt de wond en de genezing meestal niet ten goede. De operatiewond moet beschermd worden, maar hoe je dat als je niet de hele dag in de buurt bent om jouw dier in de gaten te houden?
Bij Van der Meer verkopen wij sinds kort een uitgebreid assortiment aan artikelen die jouw dier helpen te herstellen na een operatie. Want hoe voorkomen jouw klanten nu dat hun dier aan de hechtingen zit en ongewild het herstel vertraagd?

Natuurlijk is er de bekende beschermkap voor om de nek. De kegelvorm vouwt om de kop van het dier heen en voorkomt zo dat het de ruimte heeft om aan hechtingen of wonden te likken of bijten. De bij Van der Meer aangeboden variant van Trixie is echter niet meer de ouderwetse ‘lampenkap’ zoals we die van vroeger kennen. Deze kraag is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en van transparant kunststof, zodat jouw dier zijn zicht naar alle kanten behoudt. De omgezoomde randen zorgen voor meer draagcomfort en demping bij schokken, wanneer het dier bijvoorbeeld toch per ongeluk ergens tegenaan stoot. Door de klittenbandsluiting is de kap veel eenvoudiger aan te trekken dan de oude varianten zonder sluiting en bovendien precies op maat te maken, voor veel meer draagcomfort. Deze kap is beschikbaar in zeven maten, waarvan de kleinste ook geschikt is voor katten.

Zijn jouw klanten toch niet zo’n fan van de kegelvormige beschermkraag? Dan kun je ook kiezen voor de grijze Trixie beschermkraag van stof en schuimrubber. Deze kraag is niet kegelvormig, maar vormt een cirkelvormige, vormvaste bescherming rondom de nek van het dier, waardoor het geen andere plekken op het lichaam meer kan bereiken, maar minder belemmerd wordt in zijn dagelijkse bezigheden. Deze kraag beperkt het zicht en het gehoor veel minder dan traditionele beschermkappen. Ook kan jouw dier ongestoord blijven eten uit alle voerbakken, blijft het niet meer overal achter hangen en zal het veel minder tegen dingen aanstoten. Het zachte materiaal zorgt bovendien voor meer draagcomfort. Ook deze beschermkraag is eenvoudig op maat te maken voor jouw dier en ook van deze variant zijn de kleinste maten ook geschikt voor katten.

Zijn jouw klanten of hun dieren helemaal geen voorstander van kappen en kragen, om welke reden dan ook? Dan kunnen zij ook kiezen voor de Trixie operatie-hesjes. Dit zijn een soort pakjes voor de hond of kat die, afgezien van de poten en kop, bijna het hele lichaam van het dier omsluiten en zo wonden beschermen tegen likken, bijten en invloeden van buitenaf. De hesjes zijn gemaakt van katoen met elastan, waardoor ze comfortabel te dragen zijn, en klittenband en een trekkoord zorgen ervoor dat ze voor elk dier precies op maat gemaakt kunnen worden. Bij de variant voor honden dient het klittenband losgemaakt te worden zodat de hond zijn behoefte kan doen; de variant voor katten is echter voorzien van een uitsparing die het mogelijk maakt dat de kat op elk gewenst moment op de kattenbak kan gaan.
Voor dieren die verwondingen op andere plaatsen hebben, zoals bijvoorbeeld de poten, kan er tot slot ook nog gekozen worden voor zelfklevend verband met bitterstoffen. Dit flexibele, zelfklevende verband kan eenvoudig om de plaats van de verwonding geplaatst worden, waardoor deze beschermd wordt tegen vuil en vocht. Door de toevoeging van bittere stoffen zal het dier ontmoedigd worden om aan het verband en dus de verwonding te bijten of te knagen. Ook dit product is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en dus veilig voor het dier!

Zo zie je maar: met Van der Meer en Trixie help jij jouw klanten en hun dieren naar een spoedig herstel! Kom snel eens kijken in de groothandel of bekijk de producten op onze webshop.