Snuffelmatten: hebben jouw klanten er al één?

Je hebt er vast wel eens van gehoord of er vraag naar gehad: snuffelmatten! Het is de nieuwste rage op het gebied van speelgoed voor voornamelijk honden, maar ook voor kleine huisdieren zoals konijnen en ratten! Vooral in de vakantie hebben jouw klanten wat meer tijd om zich met hun dier bezig te houden, en daarbij komt een snuffelmat bijzonder goed van pas.

Wat is het precies? Eigenlijk precies wat de naam al zegt: een mat waar lekker in gesnuffeld kan worden. Snuffelmatten bestaan doorgaans uit een bodem met daaraan slierten in verschillende lengtes. Tussen de slierten kan de eigenaar snacks en traktaties verstoppen. Het dier moet vervolgens tussen de slierten naar de beloning zoeken. Op deze manier wordt het dier niet alleen beloont voor zijn activiteit, maar wordt het ook mentaal gestimuleerd. Het moet nadenken en zowel lichaam als geest gebruiken om zijn beloning te pakken te krijgen, wat energie en tijd kost en zo ook weer verveling wordt tegengaat. Zoeken naar eten is van nature immers een normale en belangrijke bezigheid voor dieren! Snuffelmatten zijn bovendien ook interactief, omdat baas en dier er ook samen mee kunnen spelen. Vooral in het begin zal het dier wat uitleg en aanmoediging nodig hebben om te begrijpen hoe er gezocht moet worden naar de snacks. Omdat het vinden hiervan vervolgens een positieve associatie en beloning tot gevolg heeft, versterkt dit de band tussen mens en dier.
Wist je dat de snuffelmat ook te gebruiken is als vervangende voerbak? Dit is met name een uitkomst bij dieren die erg schrokken tijdens het eten. Door het dagelijkse voer in een snuffelmat aan te bieden in plaats van in een voerbak, is het dier langer bezig met het vinden én opeten van de brokken. Zo eet het dier geleidelijker en wordt schrokken voorkomen, wat een positief effect heeft op de spijsvertering.

Vanwege alle voordelen van het gebruik van snuffelmatten, willen wij jou en jouw klanten bij Van der Meer dan ook een ruime keuze uit deze leuke items bieden. Zoals gezegd is de rage begonnen bij snuffelmatten voor honden, en worden ze nu ook steeds meer gemaakt voor puppy’s. En ze hoeven al lang niet meer recht-toe recht-aan te zijn! Naast in leuke pastelkleuren en met wat zachtere stof die onschadelijk is voor jonge neusjes, zoals de leuke ronde Junior snuffelmat van Trixie, hebben wij nu bijvoorbeeld ook de Doeka snuffelmat van Beeztees beschikbaar. Dit is een snuffelmat die niet uit enkel slierten bestaat, maar diverse onderdelen heeft waartussen, onder en in snacks voor de pup verstopt kunnen worden. Een geheel nieuwe uitdaging dus! Voor volwassen honden kies je voor de snuffelmatten van Lief! of de Trixie Activity snuffelmat, eveneens een mat met wat meer aparte modules, maar dan voor volwassen honden. En ook aan de kleinere huisdieren is gedacht, want van zowel Trixie, Rosewood als Bunny bieden we nu ook snuffelmatten aan voor konijnen, hamsters en ratten. Deze intelligente en behendige dieren zullen er veel plezier uithalen om tussen de slierten en structuren naar iets lekkers te zoeken, voor een betere band samen met de baas. Naast de bekende vilten snuffelmatten biedt Bunny voor knaagdieren ook een leuke variant van natuurlijk materiaal, namelijk van hooi en hennep. Voor een nog natuurlijkere feeling!

Biedt jouw klanten en hun dieren dus een uitdaging deze vakantie en haal deze leuke snuffelmatten in huis! Ze zijn te bekijken in de groothandel en op de webshop te vinden onder de zoekterm ‘snuffelmat’.