Ook tijdens vreemde situaties rust in huis met Feliway en Adaptil!

In deze tijden is het huishouden van jouw klanten waarschijnlijk aan veel verandering onderhevig. Veel mensen werken vanuit huis en hebben ineens alle kinderen thuis, wat voor veel onrust in het gezin kan zorgen. Voor dieren kan dit gezellig zijn, al die extra aandacht, maar voor de honden en katten die wat meer op zichzelf zijn kan dit ook een bron van stress vormen. Gelukkig delen Feliway en Adaptil enkele handige tips om deze periode zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

Eerst nogmaals de geruststelling: zoals bekend is er geen bewijs dat honden, katten en andere huisdieren een bron van infectie kunnen zijn van of ziek kunnen worden door het corona-virus. Zelfs de kans dat het virus via de vacht van het huisdier kan worden overdragen is nihil, citeert Feliway dierenarts Peter Klaver en het RIVM.
Desondanks zijn extra maatregelen ten opzichte van de hygiëne natuurlijk nooit weg. Denk hierbij aan:

– De handen ook extra wassen na contact met het huisdier
– Het dier niet laten likken aan handen/gezicht
– Speeltjes en dekentjes van de hond regelmatig op hoge temperaturen wassen
– De halsband en riem van de hond na het uitlaten (regelmatig) desinfecteren; doe dit vooral indien de riem om welke reden dan ook tijdelijk in contact is geweest met andere objecten en/of mensen

Tevens heeft stress vaak een grote invloed op dieren, vooral op de meer sensitieve honden en katten. De verandering van regelmaat kan stress veroorzaken, net als de plotselinge voortdurende aanwezigheid van het gehele gezin. Het is daardoor handig om een nieuwe routine te creëren waarin ook rust en regelmaat een prominente plaats in mogen nemen. Zorg dat de kat of hond bijvoorbeeld evengoed op vaste tijden zijn eten krijgt, en ruim tijd in om het dier aandacht te geven, zoals spelen of borstelen, zonder dit te overdrijven. Een eigen plek voor het dier, waarin het zich in alle rust kan terugtrekken zonder dat er telkens gezinsleden in en uit lopen, is ook zeker een aanrader. Raad jouw klanten aan hier bijvoorbeeld een specifieke plek in huis of kamer te reserveren. Veel dieren hebben immers ook behoefte aan hun gewoonlijke rust.
Een andere handige tip voor jouw klanten is vooruit plannen. Het lijkt erop dat de situatie nog lang niet terug naar normaal zal keren, dus is het jouw klanten aan te raden enige voorraad van hun voer, grit en andere benodigdheden in huis te hebben. Dit hoeft niet overdreven te worden, maar in het geval van quarantaine is een voorraad voor twee weken in huis hebben altijd handig. Laat jouw klanten vooral ook denken aan medicijnen en bestrijdingsartikelen, zoals vlooienmiddelen en wormentabletten! Mocht jouw klant even niet naar buiten mogen of kunnen, is het handig al het belanrijkste voldoende in huis te hebben.

Is het voor jouw klanten lastig een nieuwe regelmaat in het leven van hun huisdier te brengen, of blijft het dier gestrest door alle voortdurende veranderingen? Dan kan er natuurlijk ook gekozen worden voor Feliway en Adaptil. Nu baasjes en dieren veel binnen zitten, zijn met name de verdampers prettig om het dier ondanks alles een veilig gevoel te geven. Adaptil voor de hond en Feliway voor de kat verspreiden geruststellende feromonen, die het dier geruststellen in nieuwe en stressvolle situaties. En daarin bevinden we ons nu zeker!  Het feromoon in de producten geeft een sterk gevoel van veiligheid en comfort en kan zo helpen de nieuwe situatie iets minder stressvol voor het dier te maken. Voor honden die ook in deze tijd veel naar buiten gaan maar daar ook stress ervaren, kan ook gekozen voor de Adaptil-halsband: zo draagt het dier overal een veilig gevoel met zich mee!