Wij zijn er ook voor het reptiel!

Het houden van reptielen wordt een steeds populairdere hobby. Meer en meer mensen ontdekken ieder jaar de fascinerende wereld van de terraristiek. Voor weinig andere dieren zijn correcte leefomstandigheden echter zo belangrijk als voor slangen, hagedissen en ongewervelden. Daarom is het belangrijk om de juiste materialen in huis te hebben, om zo een optimale leefomgeving voor het dier creëren. Wist je al dat wij jou en jouw klanten kan voorzien in deze benodigdheden?

Het belangrijkste voor de meeste reptielen en amfibieën is een goede huisvesting. Bij Van der Meer vind je diverse luxe terraria van het merk Komodo, voorzien van een handige mesh-bovenkant voor een goede beluchting, en alle benodigdheden om de biotoop binnenin het terrarium zo optimaal mogelijk te maken. Hoofdzaken voor de meeste dieren zijn de juiste temperatuur en luchtvochtigheid: hiervoor bieden wij een groot assortiment aan lampen en diverse thermostaten om dit te bewerkstelligen, van bijvoorbeeld Lucky Reptile en Komodo. Lampen zijn er in basking spots, keramische lampen, infrarood-lampen en maanlampen, maar ook bijvoorbeeld stevige halogeenlampen met een langere levensduur. Wist je bijvoorbeeld dat een halogeenlamp gemiddeld 10% meer warmte opbrengt en twee keer zo lang meegaat als een normale warmtespot met hetzelfde wattage? Dat is meer warmte én een lagere energierekening!

Voor dieren die minder behoefte hebben aan licht kun je kiezen uit ons ruime assortiment warmtematten die onder de bak gebruikt kunnen worden om ‘belly heat’ te bieden, wat de vertering bij veel slangen en hagedissen ten goede komt. Voor de juiste luchtvochtigheid wordt gezorgd met de Lucky Reptile Super Fog, Super Rain of de handige, compacte plantenspuit van Komodo.

Daarnaast kun je ook voor de aankleding van het terrarium bij ons terecht, van natuurlijke tot kunststof schuilplaatsen en diverse substraten, kunstplanten en decoratieartikelen. Zo hebben we verschillende kleuren zand en sinds kort ook twee formaten kokosgrond-blokken, ideaal om hoge luchtvochtigheid op peil te houden. Voor wie een gecentreerde plek wil met een hogere luchtvochtigheid zijn er diverse soorten mossen om een vochtige schuilplaats te creëren.

Kijk verder ook eens naar ons assortiment gereedschappen, materialen, voeding en supplementen. Wij bieden je alle analoge én digitale meetinstrumenten, slangenhaken, pincetten, gutloads en voedingssupplementen die jouw klanten nodig hebben om hun dier gezond te houden. Of jouw klant dus een tropisch terrarium wil maken of een woestijnbak met een hangmat onder de spot: met Van der Meer is het allemaal mogelijk. Bovendien zijn we bezig ons assortiment reptiel uit te breiden: houd de webshop en nieuwsbrieven in de gaten en loop geregeld langs op de reptielenafdeling om te kijken wat er voor jouw klanten bij zit!