De dierenarts schrijft dieetvoeding voor. Wat nu?

Binnen het Van der Meer assortiment zijn er al diverse “dierenarts” ofwel dieetvoedingen beschikbaar voor hond, kat en knaagdier. Dit zijn stuk voor stuk betaalbare alternatieven voor de voedingen die alleen via de dierenarts te koop zijn. De veterinaire voedingen helpen symptomen te verlichten en dragen bij om de gezondheid en kwaliteit van een honden,- of kattenleven te verbeteren. Belangrijk is wel dat deze voedingen alleen op voorschrift van de dierenarts worden gegeven.

Nieuw in ons assortiment is Natural Greatness Veterinary Diets. Een complete, graanvrije en hypoallergene voeding bereidt van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten zoals vers vlees, fruit, groenten en peulvruchten.

Renal Oxalate

De Renal Oxalate dieetvoeding is gericht op honden en katten met chronisch nierfalen. Deze voeding verlaagt de zuurgraad in de urine, waardoor er minder kans is op het ontstaan van (nieuwe) oxalaatstenen. Door het lage natriumgehalte ondersteunt dit dieet bovendien de urine- en hartfunctie bij chronisch hartfalen. De hoogwaardige eiwitten in de voeding zorgen voor een optimale verteerbaarheid.

In de hondenvoeding ondersteunt de aanwezigheid van prebiotica FOS en MOS, samen met appelpulp, een goede werking van de darmflora.

Gastrointestinal

Speciaal ontwikkelde voeding voor honden of katten met spijsverteringsproblemen. De FOS- en MOS-prebiotica helpen de opname van voedingsstoffen te verbeteren. Door het hogere natrium- en kaliumgehalte en eiwitten van dierlijke oorsprong is deze voeding goed verteerbaar. Natuurlijke ingrediënten, rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen zoals appel, pompoen, pruim, kamille, salie en oregano dragen bij om een goede spijsvertering te bevorderen.

Mobility

Voor honden met gewrichtsproblemen zoals artrose is de Mobility voeding ontwikkeld met zalm als enige bron van dierlijke eiwitten. Deze voeding onderscheidt zich door een hoog gehalte aan Omega-3, Vitamine E, glucosamine, chondroïtine en MSM. Glucosamine en chondroïtine zijn lichaamseigen stoffen die bouwstenen zijn van het kraakbeen. MSM bevordert het kraakbeenmetabolisme door verlies te remmen en bij te dragen aan regeneratie.

Obesity Control

Deze voeding is bedoeld voor honden met overgewicht of obesitas die een strikt vetarm dieet nodig hebben. Het bevat een verlaagd caloriegehalte en L-carnitine om geleidelijk gewichtsverlies te bevorderen. Het hoge gehalte natuurlijke vezels bevordert de werking van het spijsverteringsstelsel. Een hoog gehalte aan MSM, Glucosamine en Chondroïtinesulfaat draagt bij aan gezond houden van de gewrichten.

Urinary Struvite

De Urinary Struvite voeding is speciaal ontwikkeld voor katten met blaasgruis en blaasontsteking. Deze voeding wordt gekenmerkt door het vermogen om struvietstenen op te lossen en te verminderen dankzij de urine verzurende eigenschappen en het lage magnesiumgehalte. Een verlaagd natrium-, kalium- en calciumgehalte ondersteunt een goede werking van de urinewegen. Bovendien heeft de antistressformule met kattenkruid en gehydrolyseerd melkeiwit een positief effect op het zenuwstelsel en de bloedsomloop van de kat.

Over Natural Greatness

De producten van Natural Greatness worden gekenmerkt als complete en hypoallergene voedingsmiddelen, gemaakt met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten, waaronder het beste verse vlees, fruit, groenten en peulvruchten. De ingrediënten zijn van ultiem hoge kwaliteit en rijk aan natuurlijke antioxidanten. De recepten zijn op basis van één soort proteïne per voeding, waardoor ze hypoallergeen zijn. Daarnaast zijn de voedingen ook nog eens graanvrij!