Mentale stimulatie met Kong

Honden stammen van wolven af, daarom hebben ze een aantal gewoontes die voortkomen uit instinct. Ze kauwen dingen kapot, snuffelen, speuren en blaffen. Als een hond zich verveelt, uit het dat in deze instinctieve gedragingen. Heeft de klant honden die dit, vaak ongewenste, gedrag vertonen? Adviseer ze dan het stimulerende speelgoed van Kong.

Hoe spelen een oplossing kan bieden

Spelen is een natuurlijke uitlaatklep van het instinctieve gedrag. Apporteren, kauwen op producten die daar voor bedoeld zijn en rennen voorkomen verveling en zorgen voor mentale stimulatie. Speelgoed van Kong is speciaal ontworpen om de hond te stimuleren en actief bezig te houden.

Als het gaat om de kauwbehoefte van de hond, is de Kong Classic een van de bekendste. Dit speeltje is gemaakt van stevig rubber en in verschillende maten beschikbaar. Door het te vullen met snoepjes zoals de Kong Bites en af te dichten met de Kong Easy Treat, wordt de hond extra uitgedaagd. Hoe voller de Kong Classic gevuld is, hoe groter de uitdaging is voor de hond om de beloning eruit te krijgen.

 

Een alternatief kauwspeeltje van rubber is de Kong Goodie Ribbon . Gevuld met wat langere lekkernijen is het een leuke puzzel voor de hond om de beloning te bemachtigen!

Dit soort speelgoed kan ook ingezet worden bij de training van de hond. Heeft een hond verlatingsangst? Adviseer het baasje eens een gevulde Kong Classic variant aan de hond te geven voor ze de deur uit gaan. Omdat de hond iets anders heeft om op te focussen, verloopt het afscheidsproces een stuk rustiger.

 

Ook als de hond wat minder gericht is op kauwen, is mentale stimulatie erg belangrijk! Dit kan door de hond speelgoed aan te bieden dat moet rollen, draaien of open gepuzzeld worden om de beloning te krijgen. Elke hond wordt op een andere manier gestimuleerd, adviseer dus het juiste speeltje bij de juiste hond.

 

  • Een goed voorbeeld van een puzzel voor de hond is de Kong Ballistic Hide ’N Treat . Dit speeltje is gemaakt van stof en kan gevuld worden met snoep. Als de hond uitgevogeld heeft hoe het speeltje open gaat, wordt het beloond met de heerlijke traktatie.
  • Ook de Kong Spinner kan gevuld worden met eten. Door de Spinner op een bepaalde manier rond te draaien valt het eruit.
  • De schelpvormige Kong Rewards moet geduwd en gerold worden om de beloning te krijgen.
  • De Kong Tikr heeft verschillende openingen waar het eten uit zou kunnen vallen. Geef een draai aan de knop aan de bovenkant en stel een timer in. De binnenste cilinder gaat langzaamaan draaien, waardoor telkens een nieuwe opening open gaat. Dit houdt de hond scherp!

Welk speelgoed past bij welke hond?
Kong biedt speelgoed in veel verschillende maten, zodat er altijd een geschikte keuze bij zit. Let bij het geven van advies op de grootte van de kop en de bek van de hond. Is het baasje op zoek naar een echt kauwspeeltje? Vraag dan ook naar het kauwgedrag en de leeftijd van de hond. Het rubberen speelgoed zoals de Kong Classic en de Goodie Ribbon zijn beschikbaar in verschillende stevigheden. Zo zijn er naast de Classic, ook speciale lijnen voor puppy’s, senioren en extreme kauwers. Adviseer bij het introduceren van nieuw speelgoed om altijd in de buurt van de hond te blijven.