Rosewood Naturals Meadow Menu: natuurlijk, graanvrij voer voor optimale gezondheid van konijn, cavia, chinchilla en degoe!

Eten! Het is voor veel huisdieren hun grootste hobby, maar in het bijzonder belangrijk voor konijnen en knaagdieren. Niet alleen omdat het veelal hun favoriete bezigheid is, maar ook omdat konijnen en knaagdieren een zeer precair maagdarmkanaal en gebit hebben. Het verkeerde voer zorgt bovendien vaak voor overgewicht en een incorrecte afslijting van het gebit. Gezonde, natuurlijke producten met veel ruwe vezel zijn belangrijk om deze kleine huisdieren in goede conditie te houden. Daarom kunnen baasjes nu kiezen voor de graanvrije Rosewood Natural Meadow Menu’s!
De Meadow Menu’s van Rosewood zijn kant en klare, geperste pellets in een variant voor konijnen, cavia’s en chinchilla’s en degoes. Echter zijn dit niet zomaar geperste brokken, want Rosewood heeft heel goed gekeken naar wat het dier in de natuur eet en nodig heeft om in optimale conditie te blijven. De Meadow Menu pellets zijn bereid met enkel natuurlijke producten: ze bevatten maar liefst 40 natuurlijke ingrediënten en veel vezels. Het voer bevat enkel grassen, planten, kruiden en zaden die het dier in de natuur ook zou eten. Al deze ingrediënten zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en geproduceerd zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmatige toevoegingen.

Zeer belangrijk is dat de Meadow Menu’s graanvrij zijn. Veelal wordt voer voor knaagdieren deels samengesteld uit graan om de brok volume en binding te geven. Deze brokken zijn bovendien vaak verhit in het productieproces, om ze gemakkelijker verteerbaar te maken. Al klinkt dat in eerste instantie misschien goed, is dit niet ideaal voor konijnen en knagers. Deze dieren hebben een complex darmstelsel dat gemaakt is om te werken en te verteren, langzaam, gedurende de dag. Makkelijk verteerbare ingrediënten bieden hier geen mogelijkheid meer toe en kunnen daardoor problemen opleveren met de darmmobiliteit. Als er niets te verteren is, hebben de darmen immers niets meer te doen en het gevolg hiervan kan een stilvallende darm zijn, een gevaarlijke en levensbedreigende aandoening! Natuurlijke, onbewerkte ingrediënten met veel vezels zorgen daarentegen wel dat de darm goed in beweging blijft en houden het dier zo vitaal en gezond. Daarom zijn hooi, grassen en kruiden zo belangrijk en bestaan deze Meadow Menu’s volledig uit deze natuurlijke ingrediënten. Om zoveel mogelijk van de oorspronkelijke voedingstoffen te behouden, zijn deze bovendien niet verhit, maar koud geperst.

Ook de afslijting van het gebit heeft baat bij deze ingrediënten. Konijnen en knaagdieren hebben een gebit dat hun hele leven doorgroeit en enkel ‘in toom’ wordt gehouden door de slijtage die door kauwen veroorzaakt wordt. Op hooi en gras moet door de lange, ruwe vezels goed en lang gekauwd worden en zo blijven de tanden en kiezen mooi op lengte. Zonder deze afslijting, dus door het eten van voedsel met te weinig vezels, of door het te weinig eten van hooi en grassen door overmatige verzadiging, groeien de tanden door en bestaat er kans op de vorming van haken en vergroeiingen. Om deze reden bestaan de Rosewood Meadow Menu’s enkel en alleen uit hoogwaardige grassen, planten en kruiden rijk aan vezels en zijn de brokjes zo vormgegeven dat ze bijdragen aan een correcte afslijting van de tanden.

Ben jij al enthousiast? Jouw klanten én hun dieren zullen dat ongetwijfeld ook zijn. De Meadow Menu’s zijn door hun natuurlijke samenstelling zeer smakelijk en door de graan- en suikervrije formule ook geschikt voor dieren met de neiging tot overgewicht. Nu bij Van der Meer verkrijgbaar voor het konijn, de cavia en chinchilla’s en degoes!