Thuiswerken? Bezigheidstherapie voor de hond met KONG!

Zijn jouw klanten en hun honden ook meer binnen door de huidige situatie in de wereld? De Corona-virusuitbraak heeft veel veranderd in het dagelijks leven. Veel van jouw klanten kunnen nu waarschijnlijk minder naar buiten of werken vanuit huis. Natuurlijk is het fijn als de hond dan lekker bezig is, zodat de baas in alle rust kan werken. Om die reden komt KONG nu met wat handige tips en tricks, om te zorgen dat de honden van jouw klanten zich niet hoeven te vervelen in deze vreemde periode.

Het grootste entertainment voor de hond is misschien wel de klassieke KONG! De meeste mensen kennen de klassieke KONG wel: dit hondenspeelgoed van natuurrubber heeft een holle ruimte aan de binnenzijde die gevuld kan worden met lekkers. Je kunt kiezen uit een variant voor puppy’s, de zachtere paarse uitvoering voor senioren en honden die wat rustiger kauwen, de klassieke rode variant en de KONG Extreme, een extra stevige versie voor de meest enthousiaste kauwers.
Wat veel mensen niet weten, is dat de mogelijkheden om jouw KONG te vullen eindeloos zijn. De KONG kan gevuld worden op drie manieren, namelijk met weinig vulling, met een gemiddelde hoeveelheid vulling en met zeer veel vulling. Hoe voller de KONG, hoe vaster de vulling blijft zitten en hoe meer moeite en tijd het de hond kost de inhoud te bemachtigen.

Welnu, waarmee kunnen jouw klanten hun KONG zoal vullen? Natuurlijk kan dit met brokken en snacks, maar KONG biedt diverse leuke andere recepten om de hond bezig te houden. Een leuk recept is bijvoorbeeld en half kopje gekookte kip, een half kopje aardappelpuree of rijst en een kwart kopje bevroren erwten en wortelen. Voor pups kun je kiezen voor een kopje bereide havermout, een half kopje pindakaas en een kwart kopje bosbessen. Dat zou je toch bijna zelf wel lusten? De mogelijkheden zijn te over. Jouw klanten kunnen alles mixen wat ze willen en de KONG hiermee vullen. De KONG ‘afsluiten’, om te voorkomen dat losse vulling er te snel uitvalt, kan met de handige KONG Easy Treat spuitbussen in verschillende smaken, KONG snacks of pindakaas. Zo blijft de vulling stevig in de KONG zitten en heeft de hond een extra uitdaging om bij de inhoud te komen.

Wist je al dat een leuke truc om de hond extra lang bezig te houden het invriezen van de KONG is? Helemaal leuk omdat de lente weer in aantocht is. De KONG’s zijn vriezer-proof en met vulling en al in te vriezen. Hierdoor is het voor de hond een grotere uitdaging de inhoud uit de KONG te krijgen én trakteert de baas de hond gelijk op een verkoelende beloning. De baas kan ook ijsblokjes maken met stukjes fruit erin, zoals banaan en bessen, en deze vervolgens in de KONG stoppen.

Een andere leuke tip is de ‘KONGsicle’ ofwel, het KONG-ijsje: plaats een gevulde KONG in een halve bak water in de vriezer, met wat lekkere snacks en een handje bosbessen in het water rondom de KONG en laat het geheel bevriezen. De hond moet eerst al de ijsvorming om de KONG weglikken en kan zich dan ontfermen over zijn gevulde, eveneens bevroren KONG en de lekkere losse snacks eromheen. Ideaal voor lange en warme dagen waar de hond nodig wat verkoelende afleiding kan gebruiken.

Naast het gebruik van de klassieke KONG’s zijn er natuurlijk nog tal van andere dingen om de hond bezig te houden. Elke hond is gek op eten, dus raad jouw klanten eens aan de voerbak te vervangen voor een interactief speeltje waarbij het vinden van eten een avontuur wordt. Dat kan met bijvoorbeeld KONG Boredom Busters, waarbij activiteit nodig is om het voer te pakken te krijgen, maar ook kan er gekozen worden voor bijvoorbeeld snuffelmatten of voerballen. Deze middelen kunnen gebruikt worden met snacks, maar natuurlijk ook met het dagelijkse voer.

En laat jouw klanten deze voerballen, KONG’s of andere speeltjes ook nog eens verstoppen in huis! Zo moet de hond eerst op ontdekkingstocht gaan en helpt de baas de hond mentaal te stimuleren en lekker actief bezig te blijven. Zo zie je maar: ook tijdens deze vreemde dagen hoeft geen hond zich thuis te vervelen!