De koffieboomwortel: de vegetarische, vetvrije kauwsnack voor de hond!

Iedereen met een hond heeft het wel meegemaakt: viervoeters die beginnen te kauwen op schoenen, meubilair, kinderspeelgoed of de plinten. Niet altijd wenselijk, maar geen verrassing: wist je dat kauwen voor elke hond een natuurlijke behoefte is? Aan deze behoefte kun jij jouw klanten helpen voldoen met de nieuwe koffieboom kauwwortels van I & I Pet Supplies, verkrijgbaar bij Van der Meer!
Wat is het? Deze kauwsnack is letterlijk de wortel van een koffieboom. Ondanks dat zijn de wortels cafeïnevrij, en zorgen ze dus niet voor een drukke hond! De wortel is wat harder dan andere soorten hout en is daarom een snack die de hond langdurig en veilig kauwplezier geeft. Ook aan enthousiaste kauwers kun je deze wortel aanbieden: de koffieboomwortel is namelijk verkrijgbaar in vier maten en de grootste maat is ook geschikt voor bijvoorbeeld Staffords.
In tegenstelling tot veel andere kauwsnacks bevat de kauwwortel geen calorieën, én geen dierlijk materiaal. De wortels zijn geheel vegetarisch! Deze combinatie zorgt ervoor dat ze ook gegeven kunnen worden aan dieren met de neiging tot overgewicht of voedselintolerantie. Veel dieren met intolerantie, jeuk of uitslag reageren op een dierlijke eiwitbron en daar is in deze wortels geen sprake van. Dit plantaardige product is daarom een uitstekende vervangende kauwsnack voor honden die niet goed reageren op bijvoorbeeld runderhuid of andere dierlijke kauwsnacks.

Andere voordelen aan deze kauwsnack zijn de uitwerking die de wortel kan hebben op de hond. Zoals al gesteld is kauwen een natuurlijke behoefte, en door te kauwen maakt de hond endorfine aan in de hersenen. Dit zorgt ervoor dat de hond zich rustig en tevreden voelt. Ook ideaal bij honden die last hebben van verlatingsangst, of die langere tijd alleen zijn en zich daarbij vervelen, omdat het kauwen zo niet alleen een fysieke bezigheid biedt, maar er tegelijk voor zorgt dat de hond zich in zijn omgeving op zijn gemak voelt. Bovendien helpt kauwen op de wortel bij het verzorgen van het gebit. Kauwen zorgt ervoor dat het harde materiaal langs de tanden wrijft en zo bacteriën en vuil van het gebit verwijderd worden. Dit kan helpen tandsteen en tandplak te voorkomen en te verminderen.

De koffieboom kauwwortel is trouwens een duurzame snack! Dit natuurlijke product is een restproduct van koffieoogst, dat normaal gebroken verbrand zou worden, met alle gevolgen voor het milieu van dien. Nu worden echter alle delen van de koffieboom gebruikt zonder dat het milieu verder belast wordt. Daarnaast zijn de wortels geproduceerd in een veilige omgeving en voor een eerlijke prijs rechtstreeks van de koffieboeren afgenomen.

Laat jouw klanten en hun viervoeter dus kennis maken met deze vetvrije, vegetarische én duurzame kauwsnack, vanaf heden verkrijgbaar bij Van der Meer!