Wandelen is écht gezond met de Julius K9 Longwalk tuigen!

Een revolutie op het gebied van hondentuigen: dat is het nieuwe Julius K9 Longwalk-tuig! Dit tuig maakt gebruik van de modernste technieken en inzichten om de gewrichten van de hond zo min mogelijk te belasten tijdens het wandelen. Daardoor is het tuig ook ideaal voor lange wandelingen, waar veiligheid en bewegingsvrijheid belangrijk zijn.
Hoe werkt het? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het lichaam van de hond en de begeleider tijdens wandelingen onderhevig zijn aan trillingen. Op den lange duur kunnen deze trillingen een schadelijk effect hebben op de gewrichten en verschillende delen van het lichaam, zoals de poten, rug en nek.
Het Longwalk tuig is speciaal ontwikkeld om de gewrichten te sparen en de hond maximale bewegingsvrijheid te bieden. Het tuig heeft een absorberend systeem met elastische elementen op drie plaatsen, waardoor er geen ongelijke druk op verschillende delen van het lichaam van de hond wordt uitgeoefend bij trillingen en beweging. Het DuoFlex-systeem aan de voorzijde zorgt dat het tuig als het ware ‘meebeweegt’ met de passen aan de hond, waardoor de schouders en borst vrij blijven en niet belast worden. Dit zorgt voor veel meer comfort én bewegingsvrijheid voor de hond, waardoor het tuig ook bij lange wandelingen en actief bezig zijn niet storend zal zijn voor het dier.

Om plotselinge druk of rukken aan het tuig te voorkomen, is het Longwalk-tuig bovendien niet voorzien van een vaste D-ring, zoals bij veel tuigen wel het geval is. Dit tuig heeft een ronde ring die enige ruimte heeft om heen en weer te bewegen in de bevestiging. Dit zorgt ervoor dat de druk van de riem op het tuig geleidelijker en dynamischer is en de hond bovendien meer bewegingsvrijheid heeft zonder dat er teveel druk op het tuig komt te staan. Reflecterende strepen en glow-in-the-dark elementen zorgen op elk tijdstip voor goede zichtbaarheid en het tuig is voorzien van diverse bevestigingen om zijtassen en zaklampen aan te bevestigen.
Het Longwalk tuig is voor elke hond in een geschikte maat te krijgen. De klant heeft keuze tussen maat S tot en met XXL, die elk weer individueel op maat te maken zijn. De tuigen hebben verstelbare banden bij de schouders en een verstelbare buikriem, om te zorgen voor de perfecte pasvorm. Extra leuk is dat ook bij deze tuigen, zoals bij alle Julius-tuigen, de labels verwisselbaar zijn: zo gaat de hond niet alleen veilig en comfortabel op pad, maar ook met een opvallend, reflecterend label dat perfect bij hem past!