Huisstofmijt en allergieën maken geen kans met Van der Meer!

Huidproblemen komen  veel voor bij honden. Steeds meer viervoeters zijn allergisch voor of reageren op bepaalde ingrediënten in voeding, stoffen én huisstofmijten. Voor baasjes is het frustrerend om te zien hoe hun trouwe viervoeter constant last heeft van jeuk of een geïrriteerde huid. Hoe help jij jouw klanten en hun dieren dit ongemak zo veel mogelijk te beperken? Wij zetten deze week wat artikelen op een rijtje die die jouw klanten in de juiste zorgt voor hun dier kunnen ondersteunen.

Om te beginnen is het belangrijk een geschikte, hygiënische eigen plek voor de hond te hebben. Ideaal voor honden die gevoelig zijn voor bijvoorbeeld huisstofmijt is de Vitaal Mand Pulito van Trixie. De bekleding van deze mand voelt aan als katoen, maar is gemaakt van polyester dat op 95 graden gewassen kan worden! Deze hoge wastemperatuur doodt huisstofmijten en zorgt voor een effectieve verwijdering van huidschilfers en pollen. Ook worden ziektekiemen en parasieten zo verwijderd. De waterafstotende en urinebestendige binnenvoering beschermt de vulling bovendien tegen vervuiling. En ook aan het verdere welzijn van de hond is gedacht, want het ligoppervlak bestaat uit visco-elastische schuimvlokken vulling met memory effect, voor een optimale drukverdeling tijdens het slapen. De Pulito serie is bovendien verkrijgbaar als mand en kussen, en dus zijn ze zowel geschikt voor languit-slapers als voor honden die graag wat meer steun van een rand hebben.

Wil jouw klant de mijten buiten de mand verder bij de hond vandaan verdrijven? Dat kan met de Miteless, een apparaatje voor in het stopcontact dat door ultrasone geluidsgolven uitzendt dat huisstofmijten weghoudt. De geluidsgolven zijn niet hoorbaar voor mens en dier, maar verstoren de huisstofmijten, waardoor die bij de geluidsgolven uit de buurt blijven. Dit zorgt ervoor dat het aantal huisstofmijten in de ruimte vermindert, zonder het gebruik van chemische middelen. Minder mijten betekent minder klachten en dus een rustiger, comfortabeler leven voor het dier.  De Miteless kan mijten verjagen tot op 30 vierkante meter!
                Verder hoort bij een dier met allergieën of een gevoelige huid natuurlijk ook de juiste shampoo. Ideaal voor honden die gevoelig zijn voor bepaalde stoffen zijn hypoallergene shampoos. Een goed voorbeeld zijn de natuurlijke shampoos van Vet’s Best. Hun hypoallergene shampoo, bijvoorbeeld, is samengesteld op basis van vitamine E en aloë vera, in samenwerking met dierenartsen. Deze shampoo is zeepvrij en reinigt mild, en de ingrediënten zorgen voor vermindering van jeuk en verlevendigen droge huid en vacht. Om allergenen weg te wassen kun je ook de Vet’s Best Allergy Itch Relief shampoo kiezen, die bijzonder goed werkt bij seizoensgebonden allergieën of gevoeligheid. Deze shampoo is verrijkt met natuurlijk ingrediënten en essentiële oliën, zoals tea tree olie, die de gevoelige huid verzachten en jeuk verminderen.

Help jouw klanten dus hun dier te ondersteunen en allergieën te bestrijden met deze handige artikelen, verkrijgbaar bij Van der Meer! Kom langs in de groothandel of kijk in de webshop  voor jouw voorraad hypoallergene artikelen.