Help tuinvogels de winter door met Van der Meer

Er is niets leuker dan genieten van natuur in en rondom de tuin. Graag zien we kleine bezoekers zoals meesjes, roodborstjes, merels en mussen tussen de planten rondvliegen en scharrelen. Extra leuk in de winter, maar wist je dat je vogels in de tuin het gehele jaar rond kunt voeren? Dieren hebben per soort en per seizoen een andere voedingsbehoefte. Bij Van der Meer helpen wij je graag te bepalen wat je nodig hebt, zodat je het gehele jaar door kunt genieten van een grote diversiteit aan gevederde bezoekers in jouw tuin.

Uiteraard komen we zo op de winter, maar ook in de zomer en de lente kunnen vogels worden bijgevoerd, al denk je daar misschien niet direct aan. In deze seizoenen hebben vogels echter behoefte aan eiwitrijk voer. Dit omdat zij hun winterse verenpak in deze periode verwisselen voor hun zomeroutfit, maar ook omdat veel vogels in de lente een nestje hebben. Zij hebben extra voer nodig voor hun jongen, die volop in de groei zijn en daarom veel behoefte hebben aan eiwitten. Voorbeelden van geschikt voer voor deze periode zijn meelwormen (lekker veel eiwit), zonnebloempitten en zadenmixen. Bij Van der Meer heb je hierin volop keus. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun pindakaashuisje vullen met een heerlijke zonnebloempasta met zonnebloempitten in pot van Best for Birds, en het dieet van vogeltjes die op de grond leven kan worden aangevuld met luxe strooivoer van De Vries. Voor de grootst mogelijke diversiteit zorg je altijd dat je voer aanbiedt voor zowel de grondbewoners als de vogeltjes die hun voer hogerop zoeken. Natuurlijk kan dit voer het gehele jaar rond gegeven worden!

Dan de winter en de herfst. Dit zijn de perioden waarin de meeste mensen waarschijnlijk het snelst denken aan het bijvoeren van tuinvogels. Gedurende de koudere seizoenen is er minder voedsel voor de vogels voorhanden en kunnen zij een extraatje zeer goed gebruiken. Het eerste waar men bij dergelijk wintervoer aan denkt is waarschijnlijk de bekende vetbol. Warm blijven kost de vogels veel energie in de winter en daarom zijn deze bollen het aanvullende voer bij uitstek. Voor extra energie en voedingswaarde zijn er ook van bijvoorbeeld Best for Birds vetbollen beschikbaar die verrijkt zijn met bessen, meelwormen of zonnebloempitten. Daarnaast bevatten pinda’s en pindakaaspotjes veel calorieën, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn om te voeren in de koudere seizoenen. Pindakaas vind je bij Van der Meer heerlijk naturel, maar bijvoorbeeld ook van de Vogelbescherming met meelwormen.

Nu is het natuurlijk ook zaak deze broodnodige voeders aan te kunnen bieden aan de vogels. Dat kan met de diverse leuke voederhuizen, voederkooien en voersilo’s van Van der Meer. Pindakaashuisjes, bijvoorbeeld, zijn de laatste jaren (terecht) flink in populariteit toegenomen en verkrijgbaar in klassieke en modernere uitvoeringen, maar ook om selectief te voeren, een uitvoering waarbij alleen kleine vogeltjes door het gaaswerk naar binnen kunnen en grotere vogels geweerd worden. Ook bestaat deze constructie voor vetbollen, bijvoorbeeld de Trixie Mezenbolhouder met gaasbescherming, die eveneens zorgt dat kleine vogeltjes ongestoord van de bollen kunnen eten zonder lastiggevallen of verjaagd te worden door grotere soorten vogels. Toegankelijk voor alle vogels zijn bijvoorbeeld de leuke eikel-hangers en silo’s van Trixie en Best for Birds. Deze voerkorfjes en – silo’s kunnen gevuld worden met verschillende soorten pinda’s en zaden en hebben een bovenzijde in de vorm van een eikel, enorm decoratief! Ook kun je kiezen voor voederlantaarns die vogels gelijk een zitplek bieden, of bijvoorbeeld transparante huisjes van acryl voor aan het raam of in de tuin, die jou extra goed zicht op de aanwezige vogeltjes bieden.

Houd je het liever natuurlijker, en zijn jouw klanten niet gek op de look van kunstmatige behuizingen in de tuin? Kies dan voor de leuk gevormde producten van geperst zaad, of natuurlijke items gevuld met lekkers. Zo zijn er bijvoorbeeld zaadbellen- en harten voor vogels, maar ook leuke kokosnoten of dennenappels die gevuld zijn met vet en zaden. Niet alleen vriendelijker voor het milieu en geheel veilig voor de vogels, maar ook zeer decoratief in de tuin of op het balkon!

En wist je dat vogels nog liever naar de tuin zullen komen als er in de buurt van het voer een nestkast wordt aangeboden? Ook hierin bieden wij een ruim assortiment met voor ieder wat wils, in antraciet- of grijstinten voor de moderne tuin of in hout voor de meer klassieke look. Zo kunnen jouw klanten ervoor kiezen om ruimte te bieden aan bijvoorbeeld koolmeesjes, pimpelmezen, winterkoninkjes en musjes. Een leuke manier om voor meer leven in de tuin te zorgen, waar de vogels dankbaar voor zullen zijn!