Februari, dé maand voor extra aandacht voor het gebit! 

Februari is de maand van het gebit! De juiste gebitsverzorging is belangrijk voor elke hond en kat. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en kan zelfs spelenderwijs. Daarover vertellen we je meer in deze blog.

Honden en katten kauwen graag, een natuurlijk instinct wat de voorouders van onze viervoeters en hun wilde soortgenoten helpt hun gebit te onderhouden. Kauwen zorgt ervoor dat het materiaal langs de tanden en het tandvlees wrijft, wat de doorbloeding ondersteunt en bacteriën, voedselresten en tandplak van het gebit wrijft. Jouw dier kan met de juiste speeltjes en snacks dus voor een groot deel al in zijn eigen gebitsonderhoud voorzien!

Perfect speelgoed voor een schoon gebit is natuurlijk het bekende flostouw. Flostouwen zijn verkrijgbaar in allemaal leuke varianten, zoals extra grote uitvoeringen of exemplaren met meerdere knopen en vormen van touw. Flostouw wrijft tijdens het kauwen langs de tanden en ontdoet het gebit zo van etensresten en bacteriën, en is tegelijkertijd leuk om mee te spelen en te stoeien. Jongere honden spelen met speeltjes voorzien van fleece-flostouw, en ook veel andere merken hebben tegenwoordig delen van touw of bepaalde structuren aan hun normale speelgoed toegevoegd om de gebitsverzorging te ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Dental-lijn van KONG, speciaal ontworpen om het gebit gezond te houden! Sommige van deze speeltjes kunnen zelfs gevuld worden met beloningen om correct kauwgedrag te belonen en verveling tegen te gaan.

Gaan jouw klanten liever voor geheel natuurlijk? Ook dat kan, met de koffieboom kauwwortel van I & I Pet Supplies of matatabi voor de kat, verkrijgbaar als losse stokjes, maar ook verwerkt in speeltjes van bijvoorbeeld Trixie. Ook goed tegen stress, want matatabi heeft eveneens een rustgevend effect op de kat. Kijk op onze webshop en in de groothandel in de categorie ‘speelgoed’ voor het juiste product voor de hond of kat van jouw klanten.

Heeft de hond toch wat extra hulp nodig bij de gebitsverzorging? Dan kun je natuurlijk kiezen voor de klassieke tandenborstel met verschillende soorten tandpasta, verkrijgbaar voor zowel de hond en kat. De hondentandpasta met munt van Trixie, bijvoorbeeld, geeft de hond ook gelijk een heerlijk frisse adem. Voor honden en baasjes die geen fan zijn van een klassieke tandenborstel zijn er handige vinger-borsteltjes of vinger-pads om de tanden van het dier schoon te houden. Zelfs reinigen zonder borstels is mogelijk: met Dental Foam en gebitsverzorgingsspray van Trixie, bijvoorbeeld. Deze oplossing hoef je alleen maar op de tanden te spuiten. En het allermakkelijkste is misschien wel de Dental Powder van Vet’s Best(A391245), die alleen maar over het voer van de hond gestrooid hoeft te worden en direct in aanraking komt met de tanden. Een groot deel van de Vet’s Best-artikelen is bovendien geheel natuurlijk én plantaardig, en dus voor de meeste honden geschikt!

Kijk voor al deze handige artikelen bij de verzorgingsproducten in onze webshop of bekijk het assortiment in de groothandel.