Februari, maand van het gebit

De meeste honden- en kattenbezitters weten het misschien wel: februari is ‘De maand van het gebit’. In deze maand besteden we extra aandacht aan de verzorging van de tanden en het tandvlees van de hond en kat. Dit is nodig, want gebitsproblemen komen vaker voor dan over het algemeen wordt gedacht.

Gebitsproblemen komen voor bij acht op de tien honden ouder dan drie jaar en een groot aantal katten boven deze leeftijd. De grootste boosdoener is tandplak, een laagje van voedselresten, slijm en bacteriën op de tanden, dat door verkalking kan worden omgezet in tandsteen. Dit zorgt vaak voor ontstoken tandvlees, wat weer het verlies van tanden of ontstekingen aan vitale organen tot gevolg kan hebben. Wanneer het dier eenmaal last heeft van tandsteen, kan dit enkel nog onder narcose door een professional verwijderd worden.
Tandplak, daarentegen, is relatief makkelijk te verwijderen. Door dit te doen voorkomen we de verdere ontwikkeling van tandsteen en erger. Een goede hulp hierbij is het juiste speelgoed. Honden kauwen graag en dat is precies wat we willen, want naast verveling gaat kauwen op speelgoed ook tandplak tegen.

Een goed voorbeeld van speelgoed dat helpt tandplak te verwijderen zijn flostouwen, zoals die van Happy Pet. Door de wrijving die het kauwen op de knopen veroorzaakt wordt het tandvlees als het ware gemasseerd, wat de doorbloeding ten goede komt. Daarnaast wrijft de stof van het speelgoed langs de tanden, waardoor de tandplak wordt weggepoetst. Een natuurlijke manier van tandenpoetsen dus!
En waar je bij een flostouw misschien denkt aan de simpele versie van het touw met twee knopen, is dit bij Happy Pet al lang niet meer het geval. Van dit merk zijn er inmiddels talloze varianten beschikbaar.

Er zijn zelfs Extreme-varianten die nog steviger zijn, en XL-flostouwen van maar liefst een meter lang! Deze flostouwen zijn vrij flexibel en toch sterk, en daardoor ook zeer geschikt om als baas en hond mee te spelen.

Het maakt dus niet uit welke variant je kiest, met de flostouwen van Happy Pet help jij het gebit van jouw hond sterk, schoon en gezond te houden.

Nieuwsgierig geworden? Breng een bezoek aan de groothandel of kijk naar ons hondenspeelgoed van Happy Pet in de webshop op https://shop.vandermeerdiertotaalgroothandel.nl/.