Een rustige jaarwisseling voor hond en kat!

De jaarwisseling nadert met rasse schreden en dat betekent: vuurwerk! Voor veel klanten is dit een spannende aangelegenheid, omdat alle lichtflitsen en knallen voor honden en katten best vervelend kunnen zijn. Graag zetten wij voor jou en jouw klanten wat producten op een rijtje die hun dier wat rust kunnen bieden op oudjaarsdag.

Een fijne optie is een kalmerende halsband. Rustgevende halsbanden zijn veelal verkrijgbaar voor zowel honden of katten, zoals bijvoorbeeld de No Stress-banden van Beaphar. Deze banden werken op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals valeriaan en lavendel, die helpen het dier te kalmeren en rust te geven. Deze banden zijn al werkzaam na een uur en houden hun kalmerende werking zolang zij gedragen worden door het dier, tot wel vier weken.
Een andere rustgevende halsband speciaal voor de hond is de Calm van Adaptil. Deze werkt door middel van geruststellende feromonen die honden een vertrouwd gevoel geven in stressvolle situaties. Deze halsband biedt eveneens vier weken bescherming en is in twee maten verkrijgbaar, namelijk maat S en M/L.

Hebben jouw klanten liever niet dat hun hond een band om moet in een al stressvolle situatie, omdat het dier dat niet gewend is of ze niet thuis zijn om toezicht te houden? Dan kan er gekozen worden voor tabletten. Een goed voorbeeld zijn de Adaptil Express Anti-stress tabletten. Deze tabletten bevatten een combinatie van natuurlijke werkzame stoffen die het dier geruststellen bij stressvolle situaties. Deze tabletten werken niet met feromonen, zoals de meeste andere producten, maar op basis van bijvoorbeeld L-theanine, L-tryptophan en B-vitamines. De tabletten zijn gemakkelijk toe te dienen door hun lekkere smaak en kunnen het best twee uur voor de stresssituatie gegeven worden. Een andere rustgevende tablet is de No Stress van Beaphar. Ook deze tabletten hebben een natuurlijke basis en zijn in dit geval samengesteld uit kruidenextracten, zoals melisse, rozemarijn en lindebloesem. Deze tabletten kunnen rechtstreeks in de bek of samen met het voer gegeven worden, zo’n anderhalf uur voor de situatie zich voordoet. De No Stress-tabletten zijn geschikt voor zowel honden als katten.

Verdampers zijn er ook voor zowel honden als katten: hierbij kan jouw klant kiezen uit Feliway voor de kat, Adaptil Calm voor de hond of No Stress in een variant voor kat of hond. Zowel Feliway als Adaptil werken op basis van feromonen die een geruststellende en veilige omgeving voor de hond of kat creëren. De verdampers hoeven alleen ingeplugd te worden in het stopcontact en zorgen dan voor een veilig gevoel in een gebied tot wel 70m2, ongeveer vier weken lang. De No Stress verdampers werken hetzelfde, enkel niet op basis van feromonen: deze verspreiden extracten van valeriaan, die een kalmerend effect hebben op katten en honden. Ook deze verdamper is met één vulling ongeveer 4 weken werkzaam. Navullingen zijn los verkrijgbaar!

Neemt jouw klant het dier mee op reis tijdens de feestdagen en is de autorit ook al spannend? Dan kan er nog gekozen worden voor de spray van bijvoorbeeld Feliway of No Stress. Deze spray’s zijn uitgevoerd in draagbaar formaat en geschikt om bijvoorbeeld in de reismand of op een kussen te sprayen onderweg in de auto, of op het bezoekadres. Geeft de klant het dier liever zelf een supplement in plaats van dit in de omgeving te sprayen, kunnen er ook nog kalmerende druppels gegeven worden, zoals Puur Onrust of Fytotherapie Nervosotas van de Dierendrogist. Dit zijn druppels op basis van planten- en kruidenextracten die direct in de bek of op iets lekkers gegeven kunnen worden om het dier te ondersteunen in stressvolle situaties. Zo heeft de hond of kat ook onderweg of buiten zijn vertrouwde omgeving een veiliger gevoel.

Verder is het altijd aan te raden prikkels van buiten zo veel mogelijk te verminderen door bijvoorbeeld de gordijnen te sluiten, het licht aan te doen of voor geluid van bijvoorbeeld radio of tv te zorgen, zodat alles wat er buiten gebeurt minder nadrukkelijk aanwezig is. Zorg verder altijd voor een veilige plek in huis voor hond of kat, zodat het dier zich terug kan trekken indien gewenst. Vaak is het ook fijner voor het dier als het baasje in de buurt is, voor wat geruststelling waar nodig; zo zorg je voor prettige feestdagen voor dier en baas!