Natuurlijk snacken voor konijnen en knaagdieren met de kruiden en knaagsnacks van Zolux Eden!

Steeds meer baasjes zien het nut in van het voeren van natuurlijke snacks aan konijnen en knaagdieren. Minder schadelijke ingrediënten, geen kunstmatige toevoegingen en dichter bij de natuur: de voordelen ten opzichte van klassieke snacks vol met granen en suikers zijn te over. Uit het nieuwe assortiment Eden-producten van het bekende merk Zolux kunnen jouw klanten nu de perfecte traktatie voor hun konijn, cavia, hamster, gerbil, rat of muis kiezen.

Een voorbeeld is de leuke jute zak met Timothy-hooi, verkrijgbaar in 200 of 500 gram. Timothy-hooi is een zeer smakelijke hooisoort met een lager calciumgehalte, dus ook nog goed voor de gezondheid omdat een teveel aan calcium op den duur blaasproblemen kan veroorzaken. De structuur van het hooi en de lange vezels zorgen bovendien voor een juiste afslijting van de tanden en een goede darmwerking. Het hooi is verpakt is een leuke jute zak: het maakt dit deze traktatie echt een feestje, tevens is de zak recyclebaar of door de eigenaar zelf voor allerlei andere doeleinden te gebruiken. Van snacktasje tot lampenkap: je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

Ook kun je jouw dier trakteren op diverse varianten gedroogde kruiden, zoals paardenbloembladeren, netelblad en framboosblad. Elk kruid heeft zijn eigen positieve uitwerking op de gezondheid. Framboosblad is bijvoorbeeld goed voor de spijsvertering en paardenbloembladeren voor de urinewegen. Zo kunnen de kruiden als gezonde traktatie gegeven worden of af en toe door het hooi gemengd worden voor meer aantrekkelijkheid. Hebben jouw klanten meer echte knagers? Dan kun je kiezen voor de Zolux Eden houtstammetjes of houtschijfjes van hazelaar bedekt met wortel, pastinaak, biet of een mix daarvan. Leuk, lekker, goed voor de tanden en de ideale afleiding; het dier is actief bezig met het lekkers en voorkomt daarmee verveling.

Wist je bovendien dat de producten én verpakkingen van Zolux Eden geheel milieuvriendelijk zijn? Zolux gebruikt in plaats van plastic verpakkingen van houtvezel, dat eruit ziet en voelt als plastic maar geheel natuurlijk en biologisch afbreekbaar is. Zelfs de inkt op de verpakkingen heeft een plantaardige basis! Zo is als het verpakkingsmateriaal recyclebaar en draag jij samen met jouw klanten en Zolux bij aan een beter milieu.