Earth Day: aandacht voor groene producten bij Van der Meer

Op 22 april is het Earth Day! Op deze speciale dag staat het behoud van onze planeet centraal: dat is immers het belangrijkste wat we hebben! Graag maken wij van deze gelegenheid gebruik om onze ‘groene’ producten in het zonnetje te zetten, waarmee jij als ondernemer samen met jouw klanten en hun dieren helpt bijdragen aan een beter milieu.

Het eerste wat in je opkomt is misschien wel het razend populaire Earth Rated. Dit Canadese merk is hét merk voor Earth Day bij uitstek. Earth Rated maakt poepzakjes in verschillende formaten met en zonder lavendelgeur met veel oog voor de planeet: er is zelfs een plantaardige lijn poepzakjes te koop die jouw klanten in een handomdraai helpt bij te dragen aan een beter milieu! De composteerbare poepzakjes hebben een plantaardige basis en zijn biologisch afbreekbaar, waardoor ze niet alleen voor minder plastic zorgen, maar voor de eigenaar ook gemakkelijker weg te gooien zijn.
En wat te denken van de Dog Wipes? Deze handige reinigingsdoekjes speciaal voor de hond zijn eveneens gemaakt op plantaardige basis en composteerbaar, waardoor de hond op een milieuvriendelijke manier eenvoudig op te frissen is. Bovendien ondersteunt Earth Rated met de opbrengst van de producten asielen en opvangcentra door te helpen met vaccineren, castreren en chippen door middel van diverse campagnes en sponsorships!

Een ander merk dat grote stappen zet op het gebied van milieuvriendelijk produceren is het Italitaanse Imac. Enkele jaren geleden introduceerde Imac hun Second Life-lijnen. Dit zijn bekende, populaire producten van Imac, maar dan gemaakt van gerecycled plastic dat op zichzelf ook weer recylebaar is. Imac gebruikt hiervoor huishoudelijk plasticafval, dat wordt gereinigd en wordt omgesmolten tot pellets. Hiervan worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt, op milieuvriendelijke wijze dus, maar wel van de bekende Imac-kwaliteit! En de keuze wordt steeds groter: Imac begon ooit met de populaire Easy Cat-kattenbak en de Linus transportbox van Second Life-plastic, maar nu kies je bijvoorbeeld ook voor milieuvriendelijke hondenmand Dido, open kattenbak Jerry, hondenhok Zeus en zelfs knaagdierkooi Easy. Met alle voordelen en kwaliteit van de reguliere varianten, maar dan groen geproduceerd!

Ook leverancier Trixie draagt haar steentje bij aan een beter milieu. Net als Imac en Earth Rated doet Trixie dit met haar eigen composteerbare poepzakjes en gerecyclede plastic. De Trixie composteerbare poepzakjes, bijvoorbeeld, zijn gemaakt van maïszetmeel, en de Trixie Giona, een transportbox met IATA-set, is gemaakt van gerecycled en zeer duurzaam kunststof. En ook de Trixie Be Nordic-lijn mag niet vergeten worden! Met de opbrengst van deze lijn leuke producten in maritieme stijl steunt Trixie projecten ter bescherming van de zee. In 2020 was dat bijvoorbeeld de strijd tegen vervuiling van de zee door sigarettenpeuken, dit jaar is dat een campagne voor het verwijderen van spooknetten. Dit door de visserij achterlaten materiaal zorgt voor een grote bedreiging van de dierenwereld en vormt een groot aandeel van al het plastic in zee. Door met de opbrengst van deze lijn deze projecten te steunen wil Trixie zorgt dragen voor een betere leefomgeving voor mens en dier.

Zo zie je, samen met jouw klanten jullie steentje bijdragen aan het milieu kan met de groene producten van Van der Meer moeiteloos! Kijk in onze webshop of in de groothandel welke van deze milieuvriendelijke producten in jouw assortiment passen en steun zo het behoud van de planeet!