Wooninrichting in moderne stijlen zoals de Scandinavische stijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De stroming kenmerkt zich door invloeden uit de Art Nouveau en het gebruik van natuurlijke vormen en materialen. Voor iedereen die fan is van deze stijl én zijn huisdier, komt Zolux nu met iets leuks: knaagdierkooien van de Neo-lijn, geheel in Scandinavische stijl.

Deze moderne kooien hebben allemaal één ding gemeen, en dat is dat zij een feest zijn voor baas én dier! Alle producten van de Neo-lijn kenmerken zich door een specifieke stijl gecombineerd met veel leefruimte voor het dier. De stijl spreekt vooral uit de strakke vormen en zachte, natuurlijke kleuren. De onderbakken zijn uitgevoerd in natuurtinten en de decoratie is gemaakt van hout, voor een natuurlijke look. Daarnaast staan de Neo-kooien op moderne houten poten. De voordelen hiervan zijn niet alleen esthetisch, want door hoogte is het zo ook makkelijker de kooi te verschonen en het dier te bereiken. Het dier zit bovendien tochtvrij en heeft een beter overzicht over de ruimte waarin de kooi staat.

Naast de hoogte profiteert het dier van andere voordelen van de kooien uit de Neo-lijn. De kooien hebben een groot leefoppervlak, dat nog extra vergroot wordt door de aanwezigheid van één of meerdere verdiepingen. De leefruimte van het dier wordt zo groter zonder dat de kooi meer ruimte in de kamer inneemt. De kooien zijn bovendien uitgevoerd met trapjes en horizontale tralies, zodat kleinere dieren ook de mogelijkheid hebben om te klimmen.

De Neo kooien zijn gebruiken voor verschillende soorten huisdieren. De Neo Muki van 78 x 48 x 58 centimeter is ideaal voor grotere knaagdieren zoals Syrische hamsters en ratten. Daarnaast is er de lagere Neo Nigha van 78 x 48 x 36 centimeter en de Neo Silta van 78 x 48 x 58 centimeter, die met zijn smalle tralieafstand, leuke huisje en twee verdiepingen ideaal zijn voor alle kleine knaagdieren.

En voor wie het helemaal af wil maken, is er voor de Neo Silta, Nigha en Muki een bijpassende Nevo-onderkast te bestellen. Deze kast is uitgevoerd in dezelfde stijl en zo gemaakt dat de kooi met de onderbak in de kast past. Zo sluit de kooi naadloos aan op de kast en het geheel op jouw interieur!