Comfortabel en diervriendelijk wandelen met het Trixie Touren tuig

Wandelen met de hond is heerlijk! Natuurlijk willen wij als dierenliefhebbers dat de hond net zo geniet van lange stukken wandelen als de baas. Hoe doe je dat? Met het Touren-tuig van Trixie hebben wij het antwoord!

Wanneer voelt een hond zich op zijn best? Lekker lopen en rennen is het fijnst wanneer de hond vrij kan bewegen en niet gehinderd wordt door zijn halsband of tuig. Maar hoe herken je een tuig waarbij je hier garantie op hebt? Dat kan in één oogopslag met het Austrian Animal Welfare label!

De Austrian Animal Welfare Act focust op de belangrijkste issues wat betreft dierenwelzijn en het investeren in duurzame verbetering hiervan, in navolging van richtlijnen van de World Organisastion For Animal Health. De wijze waarop het dier behandeld en getraind wordt mag geen onnodig lijden tot gevolg hebben. Bij tuigjes is het hierbij met name belangrijk dat het dier geen lichamelijk ongemak van het tuig mag ervaren. Dit betekent dat er geen druk mag komen te staan op het strottenhoofd en de schouders niet in hun beweging beperkt mogen worden. 

Het Austrian Animal Welfare Label  is het enige officiële label voor producten die aan de eisen van de Austrian Animal Welfare Act voldoen. Dit label wordt enkel toegekend aan producten die na aanmelding uitvoerig onderzocht en getest worden. Artikelen met label voldoen dus aan de vereisten die de Austrian Animal Welfare Act stelt aan diervriendelijke artikelen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktische testen.

Jij hebt bij Van der Meer ruime keus uit halsbanden en tuigen met dit label met de Trixie Premium H-tuigen en het Premium Trekking-tuig. Deze tuigjes zijn door hun vorm comfortabel te dragen en gemakkelijk aan te trekken: de buikriem is aan beide zijden los te maken met een handige kliksluiting, waardoor er geen pootjes doorheen gehaald hoeven te worden. Het tuig kan simpelweg tussen de voorpoten door om de buik bevestigd worden, ideaal voor wat nerveuzere en angstige honden! Zowel de borstband als de buikband zijn bovendien verstelbaar, voor een perfecte pasvorm! De strategisch geplaatste ring zorgt ervoor dat de druk van de lijn mooi verdeeld wordt en er niet onnodig veel druk op de nek geplaatst wordt en het Trekking- tuig is ook nog eens voorzien van een extra aanlijn-ring op de buik én comfortabele, zachte voering. Door de speciale bevestiging van het borstdeel vaan het rugdeel geeft dit tuig de schouders veel bewegingsvrijheid.

Voor baasjes en honden die geen fan zijn van tuigjes, zijn er ook Premium halsbanden beschikbaar. Ook deze halsbanden zijn gemaakt van stevig maar comfortabel singelband, met een gemakkelijk bedienbare kunststof kliksluiting. De normale Premium-halsband is  bovendien vanaf maat S-M (30-45 cm) voorzien van een trekontlasting! De Premium halsband bestaat bovendien ook in een variant met neopreen, voor nog meer comfort en een optimale drukverdeling. Beide halsbanden zijn gemakkelijk verstelbaar voor een goede pasvorm. 

Een ander tuig dat voldoet aan de eisen is het Trixie Touren-tuig is een tuig, bestelbaar bij Van der Meer. Het Touren-tuig is gemaakt van stevig singelband, gevoerd met comfortabele, zachte vliesvoering. Deze voering voorkomt dat de band in de huid of de vacht snijdt en zorgt voor een prettige, verdeelde druk. 
Ook bij dit tuig staat comfortabel bewegen op de eerste plaats. Door de gekruiste banden en de lage borstband wordt de hond niet gehinderd tijdens het lopen of rennen. Het borstgedeelte bestaat uit een doorlopende, gevoerde band zonder sluitingen of gespen om irritatie en vervelende druk te voorkomen. Aan- en uittrekken gaat ook hier in een handomdraai door de kliksluitingen aan weerszijden van de buikband. 

Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze webshop om dit tuig te bestellen, eenvoudig te vinden onder ‘touren’! Het tuig is te bestellen in diverse maten en leuke kleuren, voor iedere klant en hond wat wils!