BIA Square: vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje

BIA Bed heeft al veel fans, en met de nieuwe BIA Bed Square zullen dat er alleen nog maar meer worden! BIA bedden en matrassen staan bekend als dé slaapplek voor de hond en komen nu ook met een leuke kunstleren hoes met ‘square’-patroon.

Waarom BIA Bed? Slapen is voor elke hond van essentieel belang voor een gezond en lang leven. Wist je dat een hond wel 12 tot 14 uur per dag slaapt? Een goed bed is daarom bijzonder belangrijk! Het biedt de hond een veilige, eigen plek en moet zorgen voor een goede ondersteuning van het gehele lichaam voor gezonde gewrichten en spieren, en zo voor een hond die energiek en soepel opstaat.

Om deze reden is Bia Bed al jaren populair. Deze luxe bedden en matrassen hebben een kern van freonvrij polyether klasse 1, wat betekent dat het materiaal is goedgekeurd voor het contact met baby’s en kinderen. Het polyether zorgt voor de juiste gewichtsverdeling en voorkomt dat de gewrichten van de hond in aanraking met een harde ondergrond komen. Zo worden alle gewrichten ondersteund en kan de hond comfortabel slapen én opstaan. Ook isoleert polyether optrekkende kou, waardoor de hond in zijn BIA Bed een stuk minder last heeft van bijvoorbeeld een koude vloer of benchbodem.

BIA Bedden zijn verkrijgbaar als mand en als matras. Momenteel voeren wij de BIA Square alleen nog als mand, maar houd de webshop in de gaten, want ook de Square-matras is onderweg! Deze is ideaal om te gebruiken voor honden die graag languit liggen of als ondergrond in de bench. De mand heeft weer andere voordelen: de opstaande rand geeft de hond meer steun en een plek om de kop op te leggen. Doordat de opstaande rand en het kussen één geheel vormen, is het bed erg stabiel en verschuiven de losse onderdelen niet ten opzichte van elkaar.

Wat is er zo leuk aan de nieuwe BIA Square? Je was misschien al bekend met de kunstleren hoezen van BIA Bed. Het voordeel van kunstleer is dat het naast diervriendelijk hygiënisch en goed te reinigen is. Vuil en ongedierte blijven niet zitten in kunstleer en dankzij de platte en gladde stiknaden kan het ongedierte zich hier niet in verstoppen. Daarnaast helpt kunstleer de kans op huidproblemen en allergische reacties verminderen. Deze Square-variant heeft zo’n hoes van kunstleer, en in dit geval in een leuk patroon van ‘vierkantjes’. Dit doet aan alsof de hoes ‘gevlochten’ is, zonder dat de comfortabele en hygiënische eigenschappen hiermee verloren gaan.