Chic Loft & Patio: de nieuwe stijlvolle vogelkooien van Zolux!

De tijd van saaie, ronde vogelkooien is gelukkig al jarenlang voorbij. Steeds meer is er bij de productie van kooien oog voor het dierenwelzijn én het design passend bij het moderne interieur. Zo ook bij de nieuwe vogelkooien van Zolux! Van het Franse merk zijn vanaf heden twee nieuwe, unieke lijnen verkrijgbaar, namelijk de Chic Loft en de Chic Patio.

De namen zeggen het eigenlijk al: deze kooien blinken uit in hun chique uitstraling, die zorgt dat ze een blikvanger in elk interieur zullen zijn. Vooral opvallend én heel praktisch is het meubel dat bij elke kooi geleverd wordt. Dit meubel is voorzien van vier poten en een extra leg plank. Naast dat dit eigenaren de ruimte geeft spullen van de vogel in de buurt van de kooi op te bergen en alles zo altijd binnen handbereik te hebben, brengt dit de kooi omhoog van de grond. Dit heeft tal van voordelen: de kooi en dieren zijn makkelijker bereikbaar, de vogels zullen zich prettiger voelen door het betere overzicht en de dieren hebben minder last van tocht. Het strakke, industriële design draagt bovendien bij aan de algehele chique uitstraling van de kooi.  Kies je voor de Patio, dan zijn de poten bovendien opengewerkt in een sierlijk patroon.

Wat is het verschil tussen de kooien Chic Loft en Chic Patio zelf? Het grootste verschil zit in de vorm van de bovenkant van de kooi. Waar de Chic Patio een ronde bovenkant heeft, is de Chic Loft daarentegen rechthoekig van vorm. Wel zijn de kooien beiden (deels) uitgevoerd met horizontale tralies, wat de vogels de mogelijkheid geeft te klimmen. De ruime afmetingen van de kooi zorgen voor voldoende ruimte, wat de kooi ideaal maakt voor kanaries en tropische vinken en de grotere modellen voor kleine parkieten als grasparkieten, turquoisines, bourkes of splendids. Ook is elke kooi uitgerust met leuke accessoires, zoals zitstokken, schommel en voer- en drinkbakjes. Daarnaast is de hoge onderbak, die het uitgooien van bodembedekking voorkomt, uitgerust met een schuiflade, waardoor schoonmaken gebeurd is in een handomdraai.

De kooien van de Chic Loft en Patio-lijnen zijn elk verkrijgbaar in twee varianten; de Patio in een 44,5 x 28 x 133 cm en 53 x 33 x 144 cm, en de Chic Loft in 124 x 44,5 x 28 cm en 134 x 53,5 x 33,5 cm. Elke uitvoering is verkrijgbaar in wit en zwart, met leuke houten accessoires en houten plank in het meubel voor een mooi contrast.