Biofood Organic: niet alleen meer natuurlijk, maar nu ook geheel biologisch!

Goed nieuws voor alle liefhebbers van biologisch honden- en kattenvoer! Bij Van der Meer is vanaf heden ook een niet alleen natuurlijke, maar ook nog eens biologische lijn van het bekende Biofood te koop, namelijk Biofood Organic. Waar Biofood al bekend stond om zijn zorgvuldig uitgebalanceerde natuurlijke ingrediënten, is de Organic-lijn nog nèt een stukje beter voor dier en milieu. Waarom precies?
Eerst is het zaak te kijken wat ‘biologisch’ nu precies inhoudt. We kunnen een onderscheid maken tussen biologische landbouw en biologische veeteelt. Biologische landbouw houdt in dat er geen kunstmest wordt gebruikt bij het verbouwen van gewassen. In plaats daarvan wordt het gewas beschermd op biologische wijze, door vruchtwisseling en aangepaste teelttechnieken. Bovendien krijgen gewassen meer tijd om te groeien, wat de smaak en kwaliteit ten goede komt: volgens onderzoek hebben biologische gewassen een hogere voedingswaarde en bevatten ze meer vitaminen en mineralen dan niet-biologische gewassen.
Biologisch geproduceerd vlees staat in het kort voor beter leven, voor het dier én zijn omgeving. Er wordt meer rekening gehouden met het dierenwelzijn: vlees en voer zijn geproduceerd zonder het gebruik van dierproeven. Wat betreft het dierenwelzijn is ‘biologisch’ in Nederland het hoogst haalbare voor het dier. Ook zorgt biologische veeteelt, net als biologische landbouw, voor vermindering van het broeikaseffect en minder CO2-uitstoot en wordt er rekening gehouden met diverse milieuaspecten.

Een combinatie van biologische landbouw en biologische veeteelt is natuurlijk het mooiste, en die combinatie vind je terug in Biofood Organic. Naast de voordelen voor dier en milieu, zal de combinatie ook voor een gezonde kat of hond zorgen. De hogere voedingswaarden zorgen voor een tevreden hond of kat die minder gevoerd hoeft te worden en minder ontlasting produceert, omdat het voer in verhouding meer nuttige, bruikbare stoffen bevat. Daarnaast bevat Biofood Organic alleen natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen, dus geen lichaamsvreemde stoffen. Ook is alle Biofood Organic dierenvoeding vrij van graan en tarwe. Hierdoor is het voer hypoallergeen en zeer goed verteerbaar.

Biofood Organic is beschikbaar in twee varianten, namelijk als natvoer en droogvoer, namelijk koud geperste brokken. Beide varianten zijn bereid onder lage temperatuur: hierdoor blijven smaak én alle belangrijke voedingsstoffen beter bewaard. Het natvoer is vanaf heden verkrijgbaar bij Van der Meer, voor zowel hond als kat in blik of pouch. De klant kan kiezen tussen een volledige vleesvoeding die uitermate geschikt is als aanvullend voer, zoals de 100% kip of rund-blikken, of de ‘menu’-lijn in blik of pouches. Deze menu-blikken of pouches volstaan als volledige maaltijd en bevatten, naast een hoog gehalte vlees, ook diverse biologische groenten voor een gezonde, smakelijke én complete voeding. Daarnaast is ook binnenkort de koudgeperste brok verkrijgbaar bij Van der Meer: deze biologische droogvoeding voor honden van alle rassen en leeftijd wordt begin juli bij ons verwacht.
En tot slot: wist je dat zelfs de verpakking van Biofood Organic milieubewust is? Biofood noemt deze verpakkingen ‘no waste’; het zijn gerecyclede verpakkingen van één, ongemengd materiaal dat ook weer recyclebaar is en kan worden ingezameld bij het blik- of plasticafval. Zelfs nadat de hond of kat dus van zijn maaltijd genoten heeft, draagt jouw klant dus nog bij aan een beter milieu!