Ruimte, comfort en stijl met Imac vogelkooien

Wat willen jouw klanten voor hun vogel? Juist, ruimte, hygiëne en comfort. Dat kan met Imac: met deze praktische, moderne kooien biedt jij elke klant en elke vogel wat wils! Van groot tot klein: volière- en siervogels zijn er in alle vormen en maten, van kleine kanaries tot valkparkieten en papegaaien. Imac biedt voldoende keus voor al deze vogels en hun specifieke wensen, gecombineerd met kwaliteit én met gebruikersgemak voor de eigenaar.

Voor kleine vogeltjes kunnen jouw klanten kiezen uit de Irene 3, de Irene 4 en de Camilla.  De Irene-kooien zijn respectievelijk 50 x 30 x 48 en 59 x 38 x 56 centimeter en daarmee ideaal voor het houden van bijvoorbeeld één mannelijke kanarie. De kooi is voorzien van een onderbak met hoge rand om morsen te voorkomen én een schuiflade, wat het verschonen van bodembedekking kinderspel maakt. Ook komt de kooi met diverse voer- en drinkbakjes, een schommeltje en zitstokjes. De zitstokjes van Imac hebben een natuurlijke, organische vorm, wat erg belangrijk is voor gezonde pootjes. Omdat de stokjes diverse diktes hebben, net als in de natuur, worden de spieren in de pootjes getraind en slijten de nagels beter af. De stokjes zijn op elke gewenste plek in de kooi op te hangen. De Camilla wordt bovendien geleverd met poot: hierdoor staat de kooi hoger en heeft de vogel meer overzicht en minder last van tocht.

Een soortgelijke kooi die ideaal is voor mensen met wat minder ruimte is de Carlotta. De Carlotta is eveneens 50 x 30 cm, maar heeft een hoogte van 56 centimeter. Hiermee hebben de vogeltjes wat meer ruimte in de hoogte zonder dat de kooi al teveel plaats inneemt op de kast. Deze kooi is ook voorzien van stokjes en voerbakken en bovendien verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk modern wit met taupe, maar ook klassiek bruin met messing tralies. Een must have voor elke woning met een industriële of retro-inrichting.

Zijn jouw klanten niet zo van het rechttoe-rechtaan? Laat ze dan kiezen voor vogelkooi Serena Plus of Fiona. Deze kooien hebben eveneens een rechthoekig bodemoppervlak, maar zijn voorzien van een sierlijk gevormd dak. De rondingen van de bovenkant geven de kooi niet alleen een speelse uitstraling, maar bieden de vogels ook meer ruimte en klimmogelijkheden. Bovendien zorgt dit voor leuke mogelijkheden om de kooi in te richten. Daar helpt Imac trouwens een handje bij: de Fiona-kooi is bijvoorbeeld voorzien van een leuke speelladder om te klimmen en te klauteren. Ook deze kooien komen verder met voer- en drinkbakjes, zitstokken en een handige schuiflade. De Fiona Deluxe is bovendien verkrijgbaar met standaard. 

Wanneer jouw klanten in het bezit zijn van grotere vogels, zoals (gras)parkieten, valkparkieten of dwergpapegaaien, kun je kiezen voor de Calla en de Agata Deluxe. Dit zijn ruime kooien van respectievelijk 62 x 43 x 78 en 58 x 33 x 62,5 centimeter. Extra leuk aan deze kooien is dat de bovenzijde te openen is: door er de bijgeleverde zitstok tussen te plaatsen, creëren jouw klanten zo in een handomdraai een extra zitplek voor de vogels die ook graag gebruikt zal worden wanneer de vogels in de kamer los vliegen. Het voordeel van deze extra zitplek is dat ontlasting direct in de kooi valt en de dieren zich altijd in de buurt van hun speelgoed en voer bevinden. Ook deze grotere kooien zijn voorzien van een schuiflade voor gemakkelijk schoonmaken. De Agata Deluxe is bovendien uitgevoerd in klassiek bruin messing en een poot met wieltjes. Zo wordt tocht en kou vanaf de vloer verminderd en de kooi gemakkelijk heen en weer te rijden met schoonmaken.