De juiste vachtverzorging voor elke hond en kat met Trixie

Hebben jouw klanten soms ook moeite om te bepalen welke producten zij nodig hebben voor de juiste vachtverzorging van hun hond of kat? Met Trixie is dat verleden tijd! Trixie biedt jouw klanten een uitgebreid, hoogwaardig assortiment vachtverzorgingsproducten én hulpmiddelen om jouw klant te helpen de vacht op de juiste manier te onderhouden.

Kammen en borstels kiezen

Als handige tool biedt Trixie twee verschillende schema’s, namelijk het vachttype- en kleur-stroomschema. Deze helpen elk baasje voor elk doel en elke vacht de juiste middelen te kiezen.

Vachttype

Eerst is het belangrijk naar het vachttype van het dier te kijken.  Het meest voorkomend zijn de kortharige vacht, langharige vacht, ruwharige vacht, krulharige vacht en bijzondere vacht. Onder de kortharige vacht vallen zowel honden met gladhaar, korthaar, stokhaar als katten met een kortharige vacht. De gladharen, zoals zoals Dobermans of Chihuahua’s, hebben een gladde vacht met nauwelijks ondervacht. Een vacht mét een ondervacht noemen we stokhaar, zoals bij labradors, jack russels en herdershonden. Deze kortharige honden zijn het gemakkelijkst te onderhouden. Ruwharige en krulharige honden, zoals terriërs en poedels, hebben al wat meer vachtverzorging nodig: zij zijn gebaat bij elk kwartaal een trimbeurt. Nog meer aandacht hebben honden en katten met een lange vacht nodig, zoals de Collie, Berner Sennen, Yorkshire, Spaniel en katten zoals Maine Coons en Perzen. Deze dieren moeten regelmatig thuis geborsteld worden om klitvorming te voorkomen. Tot slot zijn er honden met een speciale vacht, zoals de ruwhaar, bijvoorbeeld ruwharige Teckels, Caïrn Terriers en Schnauzers, en vilthaar, zoals Bobtails, Tibetaanse Terriërs en Bearded Collies. Voorbeelden van honden met extreem (ver)vilte vacht zijn honden als de Puli en Komondor.

Trixie plaatst op iedere verpakking schematische afbeeldingen met de vachttypen waarvoor bepaalde producten geschikt zijn. Het uitzoeken van de juiste borstels en verzorgingsproducten voor hun dier wordt zo voor de klant zeer eenvoudig.

2. Kleur-stroomschema

Het kleur-stroomschema geeft aan voor welke doeleinden het product in basisgebruik geschikt is. Dit zijn Massage & Glans, Dekhaar & Onderwol, Kammen & Stylen en Ontvilten & Uitdunnen, Trimmen & Modelleren. Elk doeleinde correspondeert met een eigen kleur die aangegeven is op de verpakking, zodat jouw klant in een handomdraai kan zien welk product hij nodig heeft voor uit trimmen van de hond of het uitdunnen van een dikke kattenvacht. Naast bovengenoemde vachtverzorgingskleuren zijn er ook kleuren voor Diagnose Ongedierte en Nagelverzorging.

Het kleur-stroomschema is aangegeven op de onderrand van de verpakking of productkaart. Ook de afbeeldingen met vachttypen hebben de corresponderende kleur.

Hoe bepaalt jouw klant welke borstel hij nodig heeft? Door gebruik te maken van de twee schema’s is dit een fluitje van een cent. Eerst bepaalt de klant wat hij wil doen met het product: wil hij uitdunnen, zorgen voor glans, ontvilten of trimmen? Bekijk in welke overeenkomende kleur aansluit met dit doel volgens het kleur-stroomschema. Vervolgens kijkt de klant welk type vacht de hond heeft, en kiest daaruit het juiste product.

Shampoos kiezen

Ook biedt Trixie een uitgebreid assortiment shampoos. Een goede shampoo speciaal voor de hond of kat is een vereiste voor een gezonde huid en vacht: shampoo voor mensen heeft bijvoorbeeld een heel andere zuurgraad die niet goed is voor de huid. Trixie shampoos zijn speciaal afgestemd op het gebruik van de hond of kat aan de hand van kenmerkende eigenschappen van of voor de vacht.

Vachttype

Shampoos voor verschillende huid- en vachttypen hebben allemaal hun eigen werking. Shampoo voor de lange vacht, bijvoorbeeld, maakt de vacht doorkambaar en voorkomt vervilting, net als bijvoorbeeld de ontviltings-shampoo. Care-shampoo is speciaal voor honden met een gevoelige huid, en anti-roos shampoo helpt nieuwe roosvorming voorkomen. Daarnaast zijn er speciale shampoos voor de kat: ook deze zijn onderverdeeld in langhaar en korthaar.

Vachtkleur

Hebben jouw klanten een hond met een specifieke kleur en willen ze daar het beste uit halen? Kies dan voor een shampoo gebaseerd op vachtkleur. De color-shampoos van Trixie zorgen bijvoorbeeld voor een intens zwarte vacht, een stralend witte vacht of een rijke diepbruine vacht.

Bestanddeel

Shampoos op basis van een bepaald bestanddeel ruiken niet alleen heerlijk, maar kunnen ook helpen bij het bestrijden van huidproblemen of het verkrijgen van een optimale vacht. Shampoo op basis van kokosolie, bijvoorbeeld, zorgt naast voor een heerlijke geur ook voor een makkelijk doorkambare, gladde vacht. Tea-tree-olie shampoo is vriendelijk voor de huid, verzorgt en voedt deze en helpt deze herstellen, wat hem bijzonder geschikt maakt voor de gevoelige huid. Hennepolie shampoo is zeer hydraterend en rijk aan essentiële vetzuren en natuurolie shampoo, met bijvoorbeeld duindoornbes en macadamia, geeft de vacht een zijdeachtige glans en veel volume.

Droogshampoo

Droogshampoo is een ideaal alternatief voor een hele wasbeurt. Droogshampoos bestaan uit een soort poeder dat de vacht mild reinigt en een frisse geur geeft. Ideaal tussen wasbeurten door, op reis en voor dieren die niet gek zijn van water.

Crèmespoeling

Crèmespoeling geeft de vacht extra naverzorging na het wassen. De vacht wordt vol, glad, glanzend en gemakkelijk doorkambaar. Zeker een aanrader voor honden en katten met lange vacht, die snel last krijgen van klitten!

Tip: zorg altijd dat de hond geborsteld en klitvrij is voor het wassen! Klitten in een vochtige vacht raken vaak nog meer in de knoop en zijn vervolgens lastig uit te kammen. Een uitgekamde, klitvrije vacht wassen is prettiger voor hond en baas!