De milieuvriendelijke kattenbak en vulling van Pipikat

Een frisse, hygiënische kattenbak is de wens van elke kat en baas. Met Pipikat Veggy krijg je dit allemaal, en dan ook nog eens milieuvriendelijk: de Pipikat kattenbak en vulling zijn plantaardig, eco-friendly en 100% biologisch afbreekbaar, en dus veel minder belastend voor het milieu!

De naam zegt het al: Pipikat Veggy is een klontvormende kattenbakvulling geheel op plantaardige basis. De vulling is volledig gemaakt van plantaardige vezels en ingrediënten. Dit heeft veel voordelen, voor milieu, kat én baas! Om te beginnen is de vulling 100% biologisch afbreekbaar. Het kan weggegooid worden bij het groenafval en hoeft niet meer apart gesorteerd te worden, een stuk makkelijker dus! Pipikat Veggy is klontvormend en de klonten die vormen door uitwerpselen mogen zelfs door het toilet gespoeld worden. Doe dit wel met maximaal twee klonten per spoeling.
Pipikat Veggy beschikt over een zeer groot absorptievermogen. Dit zorgt ervoor dat de vulling van de bovenste laag klonten vormt zodra ze met vocht in aanraking komt. Hierdoor blijft het andere grit én de kattenbak veel schoner en kun je de klonten direct uitscheppen. De snelle absorptie zorgt in combinatie met de antibacteriële werking van Pipikat bovoendien dat bacteriën geen kans krijgen en er geen nare geurtjes ontstaan. Dit maakt een kattenbak met Pipikat een hygiënische en frisse kattenbak die bij normaal onderhoud tot pas na wel 15 dagen verschoond hoeft te worden.
Ook op andere vlakken draagt Pipikat bij aan een gezonde kat. In tegenstelling tot veel grit op basis van steentjes of klei, is Pipikat door zijn plantaardige grondstoffen 100% stofvrij. De vulling is gemaakt zonder chemische toevoegingen en heeft daardoor geen negatief effect op de luchtwegen van de kat of huisgenoten. Door de fijne structuur is Pipikat daarnaast zacht voor de poten en blijft niet aan de pootjes plakken. Dit voorkomt beschadigingen aan de voetzolen en sporen kattengrit door het hele huis.

En het leukste aan deze Pipikat Veggy-set? Dat is misschien wel het bijgeleverde toilethuis. Pipikat Veggy is namelijk niet alleen kattengrit, maar komt in een leuke set met een recyclebare kattenbak. Deze kattenbak is een gebruiksklaar toilethuis van karton met waterafstotende laag. Dit heeft voordelen te over: niet alleen is karton voor katten een zeer aantrekkelijk materiaal én is het volledig recyclebaar, maar ook maakt dit het verschonen van de kattenbak heel eenvoudig. Klap de kattenbak uit om hem in elkaar te zetten, vul hem met kattengrit en zet het grind en het toilet na vijftien dagen simpelweg bij respectievelijk het groenafval en het oud papier. Met een handomdraai zet je daarna weer een nieuwe set in elkaar. Omdat dit telkens voor een ‘verse’ kattenbak zorgt, is uitvoerig schoonmaken of ontsmetten niet meer nodig en wordt er veel tijd en chemische middelen bespaard.

Het Pipikat toilet is bedekt met een waterafstotend laagje op de bodem en de binnenwanden van het toilet, wat samen met de hoge absorptiekracht van de vulling zorgt dat het karton niet met vocht in aanraking komt. Zo blijft het toilet 15 dagen fris en zorg je daarna in een handomdraai weer voor een nieuwe kattenbak.

Wil je het eens proberen? Kom dan naar de groothandel of zoek op de webshop naar Pipikat om de set van het toilet en de vulling in huis te halen!